2008-11-12

Zöldborsós apró pecsenye

(forrás:receptár újság régebbi kiadása)

Ez az étel férjem egyik kedvence.

Zöldborsós apró pecsenye recept
Hozzávalók:40 dkg sovány sertés comb vagy szűzérme 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma kb. 5 dkg füstölt szalonna majoránna ízlés szerint só, bors, piros arany 60 dkg zöldborsó (mirelit is lehet) nagy csokor petrezselyemzöld.Elkészítés:Először az apró pecsenyét készítjük el: A húst megmossuk, majd 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára sütjük. A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonna zsírjában fedő alatt megpároljuk, rátesszük a húst, majd ízlés szerint sózzuk. Erőteljesen borsozzuk, kevés piros arannyal és majoránnával fűszerezzük. Néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Majd rövid lére sütjük.


Ez egy régebbi képem és receptem

Nincsenek megjegyzések: