2009-02-11

Virslis Karfiolleves

Ez egy finom leves csak egy gondom van vele:- az enyém színe soha nem lesz olyan szép mint a könyvbeli foton.



recept forrás : A karcsúság receptjei c. könyv

Virslis karfiolleves

3-4 db Norbis virsli (nálam 6 db baromfi virsli)

1 fej karfiol ( nálam 1 cs 1000 g - os fagyasztott)

2 dl tejföl

2 gerezd fokhagyma (nálam 4 gerezd )

tengeri só,őrölt bors,őrölt petrezselyemzöld,pirospaprika por

A karfiolt rózsáira szedve meg kell főzni fűszeres vízben (só,bors,petrezselyem).Amíg fő a virslit felkarikázni és kevés olajon megsütni.A megfőtt karfiolból valamennyit kiszedni a többit túlfőzni ( én a túlfőzésre szánt részt kiszedem és össze turmixolom). Majd az össze turmixoltat vissza rakom és elkeverem benne a tejfölt,a zúzott fokhagymát,majd keverek bele paprika port (hogy legyen pirosas színe).Ezután vissza rakom az egész karfiolt a lepirított virslit,esetleg még utána fűszerezek ha kell, majd az egészet össze forralom.

Nincsenek megjegyzések: