2008-11-14

Sajtostallér


Valamikor említettem,hogy szeretnék a mikulástól egy Elektromos fagyi tölcsér csináló gépet.Hát én voltam a saját mikulásom és megleptem magam egy ilyen géppel:Így most már gyárthatom a sajtos tallért,na meg néha napján a fagyi tölcsért:-)
Ki is próbáltam!A Recept a férjem nagymamájától van.

Sajtos tallér

850 g liszt,200 ml tejföl,1 tojás,2 csapot ek. só,200 g reszelt sajt,250 g margarin

Lisztet a sóval,margarinnal,elmorzsolni.Tejfölt,tojást,sajtot elkeverni,majd a kettőt össze vegyíteni és jól össze gyúrni.Diónyi golyókat formázni belőle,és megsütni.


Finom volt,bár férjem hiányolta belőle a són kívüli ízeket (kömény mag,bors)Ezért körülnéztem az interneten és elcsodálkoztam,mert akár hány receptet láttam mindegyik írt sütőport,vagy szódabikarbónát.Miért?4 megjegyzés:

Renata írta...

szia!
Ilyet én is kaptam a férjemtől, de mivel tölcsérkészítő a hivatalos neve, eszembe sem jutott, hogy esetleg tallérkészítéshez is használhat.
Köszi a tippet!!!

szaffi írta...

Szia!
A tölcsérkészítő kúp csak a formázásra van, vagy annak is van sütőfunkciója? Nekem csak egy elektromos ostyasütőm van.:(

süthetek-fözhetek írta...

Kedves szaffi!
A kúp csak formázásra van.Bár én még nem próbáltam.

Tünde írta...

Szia!
Engem meg csak esz a sárga irigység. Hónapok óta keresek ilyen ostyasütőt, de úgy néznek rám a boltokban, mintha a Holdról jöttem volna. Hol lehet ezt beszerezni? Tünde