2008-11-13

Cukros- diós keksz

(forrás:Több száz ízes házirecept könyv)
Cukros diós keksz

- 1 kg finom liszt- 1/2 kg kristálycukor- 2 csomag sütőpor- 30 dkg zsír- 4 db tojássárgája- 4 dl tejföl- csipet só.


Díszítés- 15 dkg kristálycukor- 15 dkg dió- 4 db tojásfehérje
A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, egy-két órát pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a formák közepét gyűszűvel kiszedjük (vagy eleve középen lyukas szaggatóval szaggatjuk). Tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és a cukorral kevert dióba mártogatjuk. Vékonyan kikent tepsibe tesszük, nagy lángon pirosra sütjük. A sütemény akár egy hónapig is eláll, ha addig el nem fogy.
Èn most csak sima karikákat csináltam.

Nincsenek megjegyzések: