2008-11-21

Csokis-fahéjas csiga

Schokoschneken mit Zimt


Hozzávalók:
Tésztához:
250 g liszt,20 g élesztő,75 ml tej,50 g cukor,1 tojás,50 g vaj,1 cs vaníliás cukor.
Belsejébe:
olvasztott vaj a kenéshez,50 g kakaópor,1 késhegynyi fahéj
Porcukor a szóráshoz
1. A megszitált lisztet egy tálba rakni a közepébe egy lyukat csinálni. Az elmorzsolt élesztőt,1 tk cukorral és egy kis meleg tejjel elkeverni.Beleönteni a lisztbe készített mélyedésbe és letakarva 10 percig kelni hagyni.
2. A maradék meleg tejet a cukrot,tojást,a puha vajat, és a vaníliás cukrot hozzáadni.Jól össze gyúrni az egészet.Majd meleg helyen a duplájára keleszteni.
3. A tésztát lisztezett felületen kb 1/2 cm vastagságú tégla lap alakúra nyújtani.Megkenni az olvasztott vajjal,majd megszórni a fahéjjal elkevert kakaóval.Feltekerni és 2 cm vastagságú szeleteket vágni belőle.
4.Egy sütöpapirral kibélelt tepsibe rakni a csigákat es 180 fokra elömelegitett sütöben 15-20 percet sütni.Ha kész kiszedni őket ,hűlni hagyni,porcukorral megszórva tálalni.
Hozzászólásom:Igazából a recept azt mondja,hogy 10 db lesz belőle nálam 24 lett.Bár lehet csak azért,mert nem lettek olyan nagy csigák pont bele fértek a muffin sütőbe.Íze nagyon finom volt,gyerkőceim gyorsan el is tüntették.

Nincsenek megjegyzések: