2008-11-06

Zserbó gombóc

Ez a finomság a Csak a pufin ad neki erőt nevű blogon találtam.Nagyon finom és nagyon jó! De az ö képei és az ö gombócai sokkal szebbek! (forrás:Csak a puffin ad neki erőt blogja)
Zserbó gombóc

Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack15 dkg darált dió2 ek narancs likőr vagy helyette konyak/rum1 ek víz2 ek porcukor1 ek. baracklekvárfél tk rum aroma/rum
A csoki bevonathoz:15 dkg ét torta bevonó/étcsoki1 tk olaj
1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át.
2. Késes aprítóval, kávé darálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csoki bevonás.
4. Kb. 1 óra múlva a torta bevonót/étcsokit egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. És itt jön az attrakció!
Helyet csinálunk a pulton: bal kéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábos, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell.
5. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábost kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, amig megdermedt a csoki.

Nincsenek megjegyzések: