2008-11-29

Egy recept Marcsinak

Elösször is ez a rececept és a kép a Prima Konyha 2007.Augusztusi számából van!Ès még nincs kipróbálva,de meg igértem Marcsinak,hogy bemásolom.


(Igy nézki készen)


(igy a lépések)


Szilvalekváros-mákos darázsfészek (ahogy a feleségem késziti)


Hozzávalók:


Tésztához:50dkg finomliszt,4 dl tej,1 zacskó száritott élesztö,2 tojássárgája,5 dkg vaj,csipet só,egy kevés olaj


A nyújtáshoz: finomliszt


A töltelékhez:10 dkg darált mák,10 dkg porcukor,1 citrom héja,1 kiskanál fahéj,25-30 dkg sürü szilvalekvár


A tepsi kikenéséhez:10 dkg vaj


A tésztát elözö este késziti el . Meglangyositja a mikróban a lisztet, a tejet is megmelegiti.Kivesz néhánykanállal belölle és az élesztöt felfuttatjuk benne.Mig habosodik,a két tojássárgáját alaposan elkeveri a langyos tejjel,aztán minden alapanyagot egy tálba rak.Ha együtt az élesztös tej,a cukor,a só ,a tojásos tej,az olvasztott vaj,alaposan összedolgozza a robotgép dagasztos lapátjával.Lágy tészta lesz kissé hólyagos,igazán szép! Megkeni olajjal és letakarva irány a hütö!

Másnap kiveszi,hogy kissé átmelegedjék,majd lisztezett deszkán 1 centis vastagságura és téglalap alakúra nyújtja,a lekvárt rákeni.Felcsavarja,a rövidebb oldalánál és kb 24 szeletre felvágja.A felét egy kivajazott 26 centis tortaformába fekteti ,elötte azonban olvasztott vajjal körbekeni vagy belemártja (a csigákat).A többi ,,száraz" tölteléket(mák,cukor,fahéj reszelt citromhéj)is összekeveri.A felét a tésztára szórja ,a maradék csigákat vajjal körbekenve rárakja,végül a tetejüket a maradék cukros mákkal megszórja.Langyos helyen duplájára keleszti,majd jó közepes lánggal (200 fok,légkeverésen pedig 180 fok)30-35 perc alatt aranybarnára süti.

1 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nagyon aranyos vagy!!!!!
Ha lesz egy kis időm igy is kifogom próbálni. A képeket nézve igéretesnek látszik.
Igaz a fiam azt javasolta, hogy a lekvár helyett kakaóval készitsem el, mert azt Ő jobban szereti.
Köszi. Szia.