2012-01-14

Nem folytattam, mert .........

Csöppet elmaradtam,de nyomós okom volt. :-(

Annak idején említettem,hogy kisfiam nem akar húst enni.
 Tudom ez még nem is lenne gond,csakhogy a zöldségeket is kiturkálja,gyümölcs is alig megy neki.
Mostanra odáig jutottunk,hogy még mindig 29 kg ( 10 éves és 141 cm ) emellé még társul,hogy egyre sürübben volt fáradt , fejfájása , és sápadt.
 Mindig próbáltuk erőltettük , hogy egyen ( amihez hozzáfűzném, hogy nem anorexiás,mert fogyni nem akart,de nagyon válogatott )
Aztán múlt hét csütörtökön voltunk orvosnál, mert már nem bírtam tovább nézni.
Az orvos közölte menjünk vissza következő hét kedden.
Kedden be is mentünk ( előtte nem ehetett ) vért vettek tőle ( nagy vér vizsgálat miatt ) és azt mondták pénteken hívjam fel az eredmény miatt.
Pénteken felhívtam őket és közölték menjek be mert nagyon rosszak az eredmények, meg kell beszélni.
Hagy ne mondjam a szívem csak úgy dobogott.
De...... Hál istennek ellehet mondani , annyira mégse voltszörnyü.
Na jó szörnyűnek szörnyű, de én rosszabbra gondoltam sokkal rosszabbra.
Kiderült , hogy vas hiánya van.
De nem csak egyszerű vas hiány , hanem nagyon magas, már a pajzsmirigye is veszélybe van , ha nem mentünk volna el és így folytatja , akkor megtörtént volna.
Ez az egész a hús hiány , zöldség hiány és a gyümölcs kevés fogyasztása miatt van.
A széklet eredmény később jön meg , szerdán étkezési tanácsadásra megyünk , februárba a szeme mögé akarnak nézni , másnap agyi vizsgálat.
 Ez az egész a fejfájás miatt még , bár ezt a nagy vas hiány is magyarázza , de biztos ami biztos. Inkább eggyel több vizsgálat legyen.

Aztán mióta tudjuk, hogy milyen állapotban van a vas hiánya , még jobban ,,eröltetjü", kontroláljuk,hogy egyen és ,hogy olyat egyen aminek nagy a vas tartalma.
Neki is elmagyaráztam,hogy mi a baja, mik a következmányek ha nem eszi azt amit elé rakok.
Most eddig még be is tartja, de tudom ha nem lennék következetes, megint félre tolná a húst,és a zöldséget.

Hát ezért nem folytattam a recept írást.

De holnap pótlom a hiányzó részek beírását.


10 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nagyon fontos a vasfelszívódást elősegítő elemeket bevinni a szervezetbe- B, C vitaminok. Teljes kiőrlésű lisztből készült pékárú jó vasforrás. 100 g málnában 1200 mkg a vastartalom. Hecsedli tea. Máj, vese, nyelv. Grecska, azaz hajdina kása. Tilos a tej, tejtermék, de legalábbis nem akkor kell fogyasztani, amikor a vastartalmú ételt, mert a kálcium hátráltatja a vas felszívódását. Teát is kerülni kell. Annál több narancslé, paradicsomlé, tegyél a kajákba friss citromlevet, savanyú káposzta leve is jó. Nekem éveken át vashiányos anémiám volt- mindezek, amiket felsoroltam, segítettek :) Amúgy iskolás korú gyerekek 1/3-a szenved a vas hiányával. Az ok többnyire a rossz vagy egyoldalú táplálkozási szokások. Biztosan rendbe jösztök, kitartás!!!

Marika írta...

Sajnálom , hogy egészségügyi gondjaitok vannak! Az a jó, hogy helyrehozható!Kicsit megijedve olvastam a bejegyzésed, mert nálunk is gond a zöldség gyümölcs fogyasztás, sőt a húst a fiam sem igazán eszi! A kislányunk pedig megeszik mindent, mégsem hízik! A háziorvosunk azt mondta, szerinte addig nincs gond, amíg tud ugrálni, és látszik rajta , hogy egészséges, az energiájával nincs semmi gond. A Vicuska tanácsait is megszívlelem! :)

trollanyu írta...

Sajnálom, egy rosszevő gyerek mindig nagy fejtörést okoz, főleg ha már ilyen betegség is társul hozzá. Nekem is vashiányos anémiám van, hiába csinálok meg mindent úgy, ahogy kell, nálam ez még felszívódási problémákkal is társul. De mindegy is, remélem gyorsan rendeződik ez nálatok és a kisfiad helyrejön:)

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Vica!
Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat!
Remélem én is , hogy rendbe jön, bár ha elnézem,hogy milyen immel ámmal eszik, akkor nem tudom. :-( A húsra nagy undorral néz, de nem vegetáriánus , mert a felvágottal meg nincs gondja.
Remélem az étkezési tanács adó meg tudja gyözni.
Bea

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Marika!
Figyelj a kisfiadra, nehogy gondok legyenek. Ha folyton sápadt, sürün fáj a feje , fáradt , akkor rögtön ellenöriztetni kell,mert én most már bánom, hogy ilyen sokáig vártam. De nem gondoltam roszra, mert enni meg eszik, csak nem helyesen, és nem eleget.
A lányod pedig ha jól eszik akkor igaza van az orvosnak, amigaz energia megvan. Nagyobbik lányom is igy volt, mindig mindent megevett, válogatás nélkül, és mágse hizott, emiatt kórházba is volt,de nem találtak semmit,mostanra pedig olyan szépen helyre jött. Se nem vékony se nem kövér. :-)
Bea

süthetek-fözhetek írta...

Kedves trollanyu!
Mint vicának írtam, én is remélem, hogy hamar rendbe jön. Csak az a gond , hogy mindegy mit mondok neki,az elsö két nap még hatott, de most kezdené megint a kiturkálást és a nem szeretemezést, ha hagynám. Az egész arcán látni milyen beee érzéssel eszik. :-(
De most már nem hagyom magam ellágyitani, mert az nem vezet jóra.:-(
Bea

Titáti írta...

Drukkolok, hogy rendbe jöjjetek!
Már elég okos a fiad ahhoz, hogy ésszel is felérje, hogy az egészsége múlik rajta. Kívánom, hogy ezzel a feladattal hamar megbirkózzon ő is és te is! Biztos kitalálsz majd mindenfélét és utánaolvasol, hogyan és mit kell tennetek.... Legyen hozzá türelmed, energiád, kreativitásod! Adj majd hírt az eredményekről akkor is, ha nem minden alakul úgy, ahogy kellene. Én nem tudok szakmai tanácsokat adni, de veletek vagyok! :-)

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Titáti!
Nagyon szépen köszönöm az együtt érzést. Szerdán megyünk étkezési tanács adásra, direkt emiatt.
Fél évet kaptunk, hogy rendbe jöjjön. Remélem megérti, bár most megint inog és ha nem is szól , de látni rajta,hogy kinlódik, föleg a hússal. De szerdán megkérdezem mivel váltható ki ha továbra is kinlódik a hússal.
De én továbra is kifogok tartani :-)
Bea

Marika írta...

Köszönöm a kedves és bíztató szavakat! Hál'Istennek nem panaszkodott még egyszer sem fejfájásra a fiam, és sápadtnak, fáradékonynak sem tűnik, de odafigyelek, lehet, ezután még jobban!
Nektek pedig minden jót kívánok!!!

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Marika!
Köszönöm én is a kedves szavaidat!
Ès tényleg nem megijesztés miatt,csak a biztonság kedvéért figyelj oda. Èn, hagytam húzódni a dolgokat,mert azt mondták a fiam teste úgyis jelzi mit igényel , de nem igy történt,és már bánom,hogy nem voltam óvatosabb. :-(
Bea