2008-10-27

Firenzei sertésmáj

Ez egy régi kép és a hozzátartozó recept



(forrás:Több száz ízes házi recept könyv)
Firenzei sertés máj

Hozzávalók: 200 g spagetti,400 g sertés máj,200 g gomba,1 fej vöröshagyma,1-2 gerezd fokhagyma,0laj,1 doboz paradicsom püré,1 dl tejföl,só,bors,pirospaprika,majoránna

Az olajon megpiritjuk a meghámozott,vékony karikára vágott hagymát,hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát,fokhagymát,borsot,sót,pirospaprikát,és párpercig pároljuk.Ezután a vékony csikokra vágott májat is beletesszük pár percre.Ha megsült,elkeverjük a paradicsompürével,megszórjuk majorránával,és össze keverjük a tejföllel.
A kifött spagettit koszorú alakben egy tálra tesszük,és a öntjük a májat.
Tipp: A májat miután meg mostuk és megtisztitottuk a hártyáktól 1-2 órára áztassuk fokhagymás tejbe.

Ez az originál recept amin én annyit változtattam,hogy tettem még bele 1 kiskanál curry port is.ès spagetti hejett zsömlével ettük.De biztos finom fött krumplival is.

Nincsenek megjegyzések: