2012-08-03

Szabin voltam :-),Szabin vagyok :-)


Nem főztem egész múlthéten ,volt még bőven kaja lefagyasztva. Ehelyett inkább csavarogtunk ,strandoltunk.:-)))


Először Bernburgba lettünk meghívva ( H. szülei tették ezt ) az állatkertbe. Ès nézzétek csak milyen állatokkal is találkoztunk az állatkertben.
Szürkemarhákkal amit a gyerekek előszeretettel etettek meg ( persze kerítés mögött voltak ) H. apukája pedig gyakorolta hogy hogyan kell kimondani Hortobágy . Vicces hallani, ha egy nem magyar próbálja a gy vagy a többi dupla betűt kimondani. :-)
Aztán láttunk ilyen csavart szarvú birkákat. Ők is Magyarországról származnak.

Ezután Plötzkyben voltunk a bungalónknál , de csak egy estét aludtunk ott.Közben felfedeztem ezt a gombát ami érdekes módon a fa tönkből nőtt ki. Ès másnap várt a legnagyobb élmény engem is és a gyerekeket is!!!!!!!!

Szerdán elmentünk a keleti tengerhez!!!! Zempin - nél voltunk a strandonMég soha nem voltunk ott , és mivel nem jutottunk idén haza Magyarországra , H. azt mondta,hogy elvisz minket oda. Nagyon jó volt :a viz hullámzott, az idő gyönyörű volt és a viz sós :-)) Jól leégett a bőröm,de megérte.
Kisfiam a medúzákra vadászott ( nem voltak mérgezők) , kislányom pedig a kagylókat gyűjtögette.
Vacsorára pedig halas zsömlét ettünk Koserow - ba
Ezen a hétfőn pedig ellátogattunk Leipzig legnagyobb bevásárló központjába ami előtt a gyerekeknek különböző attrakciók voltak ( 40 atrakció ) 2 euróért ( személyenként) lehetett megvenni a belépőt és ezzel a belépővel a gyerekek mindent kipróbálhattak. Sőt az apukák vagy épp az anyukák ( akinek jogosítványa van ) még trabit is vezethetett. Persze hogy H. ki is használta az alkalmat.

Ezután átmentünk az Ikeába ( ez is ott van mellette ) ahol 2 euróért ( személyenként )ehettünk egy hotdogot,mellé 3 dl üditöt és egy softeist tartalmazott ez a 2 euró .Szerintem nagyon megérte mind kettő dolgot,mert amúgy ennyiért nem jutunk be sehova és nem eszünk semmit.
Tehát összesen 24 euróból ettünk ittunk és jót mulattunk :-)

4 megjegyzés:

trollanyu írta...

De jó neked, én már nem vagyok szabin:) Klassz programotok volt, mi is az Északi-tengerben szoktunk fürdeni, ha jó az idő, csak kicsit feljebb:)Tényleg nagyon vicces mikor egy külföldi magyarul próbál beszélni:)

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Trollanyu! Közben oda írtam hol voltunk. Szép ott nagyon, de már elhatároztam, hogy ha a gyerekek nagyobbak lesznek vissza szeretnék menni nélkülük, és megnézném a sok érdekességet is,mert ez nem történt meg , a gyerekeknek a strand volt a lényeg és most az ö igényük volt a fontos nekünk. ( és még lesz is amig elnem érik azt a kort amikor már nem akarnak anyával nyaralni menni :-))))

süthetek-fözhetek írta...

Kedves trollanyú!
bocsánat,tévedtem mi a keleti tengernél voltunk

ernährungsplan írta...

very good post