(receptforrás Dr Oetker 1000 Die besten Backrezepte könyv)
A tésztához:500 g liszt,1 csomag porélesztö,25 g cukor,1 csip.só,2 tojás (m-es)250 ml tej,250 g hideg vaj
A töltelékbe:250 g túró,1 tojás (m-es),50 g zukor,1 cs.vaniliás cukor,1 ek étkezési keményitö(én ehelyett 1 ek.grizt tettem bele)
Bekenni:150 g sárgabarack lekvár,2 ek víz
A mázhoz:100 g porcukor,2 ek citrom lé
1. A tésztához a lisztet egy keverötálba rakni és az élesztövel jól elkeverni.Cukrot,tojást,sót és a tejet hozzáadni.Majd jól összegyúrni.5 percig szobahömérségleten pihentetni.
2.A tésztát egy lisztezett deszkán kinyújtani,hideg vajat a felére ráreszelni,másik felét ráhajtani,enyhén rányomkodni.
3. A tésztát újra kinyujtani,majd az alsó szélét a közepéig behajtani,majd a felsöt és ezután középen összehajtani.A tésztát 15 percig hideg helyen pihentetni.
4.A tésztát újra kinyújtani és mint a 3-as pontban megint össze hajtogatni.Ès újra 15 percet hideg hejen pihentetni.
5.A töltelékhez valókat összekeverni.
6. A tésztát kinyújtani és kb.12 db 10x10-es kockát kivágni belölle.A töltelékböl a közepébe rakni,majd a tésztát háromszög alakura hajtani.A széleket egyvillával össze nyomkodni.A sütöt elömelegitenini. 200-220 fokra,légkeverés:180-200 fokra
7.A háromszögeket 2 sütöpapirral bélelt tepsire rakni.Majd szobahömérségleten ujra 15 percet pihentetjük.A tepsiket egymásután berakjuk 15-20 percre a sütöbe.(légkeverésnél egyszerre).
8.Lekvárt egy szürön átpaszirozni.Ès a vizzel egykis tálban felforralni.A forró süteményt rögtön lekenni vele és kihüteni.
9.A mázhoz a porcukrot annyi citrom lével amennyitöl egy sürü lé nem lesz összekeverni.Majd a süteményeket ezzel becsikozni,vagy bekenni.A mázat száradni hagyni.
Èn csak kókuszos porcukorral szórtam le,de nagyon finom lett igy is.
2 megjegyzés:
Szia!
Ügyes vagy!
Én még nem próbáltam a leveles tésztát.
Szia! Köszi a dicséretet!Èn már töbször próbálkoztam,még úgy is,hogy csináltam kelt tésztát abba meg raktam bolti leveles tésztát,de akkor se lett leveles.
Megjegyzés küldése