2008-12-05

Bográcsgulyás

Bográcsgulyás


Hozzávalók:
1 kg marhalábszár (nálunk ez sertés hús)
1 kg burgonya
15 dkg vöröshagyma
5 dkg őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
1,6-2 l víz
zsír
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva a bogrács aljára szórom,és a zsíron üvegesre pirítom. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágom, és a hagymára teszem. Felöntöm a vízzel, és erős tűzön főzni kezdem. Ha felforrt, hozzáadom a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni! Idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzöm, amíg a hús majdnem puha. Ekkor hozzáadom a hámozott, egyforma kockára vágott burgonyát. Ennek főzési ideje kb. 20 perc. Az utolsó percekben hozzáadom a paprika másik felét. Ettől lesz szebb színe.(ezt az interneten olvastam)

Nincsenek megjegyzések: