(recept forrás:A 100 legjobb étel sertés húsból)
300 g sertés tarja,1 vöröshagyma,3 dl konzerv lecsó,1 gerezd fokhagyma,1 ek.zsiradék,400 g rizs,8 dl csontlésó,1 ek. pirospaprika,só,1 mk bors
A tarját lehártyázuk,a zsiros részeket eltávolitjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk.A vöröshagymát apróra vágjuk,a zsiradékon aranysárgára dinszteljük,megszórjuk pirospaprikával,felengedjük 1 dl vízzel,majd vissza piritjuk zsirjára.Hozzáadjuk a húst,a kapart fokhagymát,majd sóval,örölt borssal ízesitjük.Beletesszük a lecsót,majd fedö alatt majdnem puhára pároljuk.Negyedóránként felengedjük kevés vízzel.Közben a rizst átmossuk,lecsöpögtetjük,a pörkölthöz adjuk,felengedjük a csont lével,majd kislángon 15 perc alatt készre pároljuk.
Nálunk a lecsó kimaradt,mert nem volt ithol,de igy is finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése