2008-12-03

Majoránnás tokány Gizinénitöl

Majoránnás tokány


(recept forrás:Gizi néni szakácskönyve -felvidéki ételek)
Igazából nem ismerem Gizi nénit,ö csak egy könyv címe általi ismerős.Majdnem minden nap találkozok vele,mert nagyon jól és egyszerűen vannak leírva a receptek.
Azt mondja felvidéki ételek,nem tudom mennyire azok,de még képek nélkül is jó könyv.
Majoránnás tokány
Hozzávalók:600 g sertéscomb vagy lapocka,2 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,só,bors,majoránna,1 dl tejföl
Elkészítés:A csíkokra vágott húst a felaprózott vöröshagymával együtt megpirítjuk.Ìzesitjük sóval,borssal,az elkapart fokhagymával és szokásosnál több majoránnával.Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.Ha a hús megpuhult tejföllel átforraljuk.
Hát ennyi a leírás.Egyszerű és gyors,meg finom is.

Nincsenek megjegyzések: