2008-12-15

Linzer

Eper lekvárral töltött linzer
Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg darált dió
- citrom héj reszelve

Töltelék: lekvár
Szóráshoz:porcukor

A hozzávalókat összegyúrom, 2 órára hűvös helyre teszem.
Majd kinyújtom a tésztát, és l kiszúrom a formákat. Ezután sütő papírral bélelt tepsire teszem, majd 165 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm
Ezután a még meleg kekszek nem lyukas részét megtöltöm lekvárral és rárakok egy lyukasat.Kihűlés után porcukorral megszórom.Igaz én még melegen szórtam a kókusz ízesitésü porcukrommal.



Mostanra elfogytak.Egyedül kisfiam nem evett belőle mert nem szereti a diós sütiket.Bármibe megérzi.

2 megjegyzés:

macs írta...

Szia! Meg szeretném kérdezni, hogy honnan való a középen lukas kiszúró formád? (Gondolom azzal szaggattad ki a tésztát.) Régóta keresek ilyen csillag-közepűt! :)

süthetek-fözhetek írta...

Szia!Èn németben vettem ezt a kiszurót.De néztem M.O.-on itt lehet érdeklödni,
http://kollarakonyhaban.hu/kiszuro_form.html