2009-02-06

Tanácstalanság

Az elözö témából lenne egy pár kérdésem,föleg vegetáriánus emberektöl.

-Honnan lehet tudni,hogy az ember gyermeke a vegetáriánusság felé hajlik?
-Van olyan aki csak rész vegetáriánus?

Az eset részletezése:-van a középső gyermekem aki,nem igazán hajlandó húst enni, DE! érdekes módon a felvágottat megeszi.Vagy épp ha hurkát sütök egy kicsit eszik belőle.Egy időben megette a rántott húst,de most már azt se.Ma is megfigyeltem,hogy az a 2 db kis hús milyen küzdelmet jelentett neki.Próbálom úgy elkészíteni a húsokat ahogy az elején ette, de 90 %-ba a tányéron marad a hús.

Lehetséges,hogy ez csak fázis?
Hogy lehet igazán kideríteni,hogy mi a helyzet?Vagy várjak hátha kinövi?

7 megjegyzés:

Mindennapi Manna írta...

Több barátnőm gyereke nem eszik húst, most már szerencsére az orvosok többsége is azt mondja, nem kell erőltetni. A szervezetünk pontosan tudja, mire van szüksége, tehát elképzelhető, hogy a jelenlegi idegenkedése a hústól csak időszakos. (A gyerekeknél ez még ösztönös, ők jobban tudnak figyelni a testük jelzéseire, aztán legtöbbször "kineveljük" belőlük.) dr. Peter J. D'Aamo neves amerikai természetgyógyász orvos, kutató és előadó szerint a legtöbb vegetáriánus az A vércsoportúak közül kerül ki. Könyvében (megjelent németül is) levezeti, hogy miért alakult ez így. Érdekes olvasmány, és talán megnyugtató is. Amúgy nem hinném, hogy van mindenkire alkalmazható szabály. Ha jobban figyelnénk a szervezetünk, testünk jelzéseire, magunkkal kapcsolatban is érdekes felfedezéseket tehetnénk:)

Névtelen írta...

Köszönöm,hogy válaszoltál!Ha nem akar húst enni,se gond csak olyan furcsa,hogy az elelyén megette,most meg nem.

Névtelen írta...

Nem tudom hany eves a csemeted, az enyem nemsokara 14 es NEM eszik hust. Csak szalamit, abbol is a szarazat... Azt mondja, hogy az nem hus (reszben igaza is van, sajnos)
Valo igaz, hogy a gyerekek osztonosen erzik mit kell egyenek. Sajnos a lanyomnal eros verszegenyseg alakult ki, most kezeles alatt van. Az orvosno azt mondta, ne izgassam magam, amiert nem hajlando hust enni, de ezzel nem nyugtatott meg.
Nem ijesztgetni akarok senkit, tenyleg fazisok, elmulik, majd jon egy ujjabb, csak talan ilyenkor jo lenne adni egy kis potlek vitamint.
E.

Névtelen írta...

Kedves Névtelen! Neked is köszönöm a válaszod.A vérszegénység nálunk is gond+ nálunk elég szigorúak az orvosok.Gyerköcöm idén lesz 8 éves 21 kiló és ez itt alultápláltságnak számit,már azt is mondta a doktornö ha nem hizik fel egy kicsit elkel küldeni kezelésre.Ezért is agaszt egy kicsit,hogy jelenleg hadilábon áll a hússal.Söt sajnos neki mániája,hogy a zsirosat se akarja megenni.Margarin igen,álati zsir nem.

Névtelen írta...

Hu, a 21 kilo tenyleg keves.
Kellene sportoljon valamit. Talan segitene.
Egyeseknek meghizni epp oly nehez mint masoknak lefogyni.
Nalunk a kovetkezo etelek fogynak: burgonya (egeszbe sutve a sutoben, hejaba fozve), tejtermekek (joghurtok, sajtok), tesztafelek (sajtos, paradicsomos, kaposztas), pizza (mozarellaval es paradicsomszosszal - hus kizarva).
Egyetlen fozelek amit meg fel eve megevett cukkinibol keszult, most mar azt sem eszi. Szerencsere leveseket eszik (de csak megszurve, nehogy zoldseg keruljom bele).
Regebb "becsaptam" csirkepaprikassal. Mivel a hust nem volt hajlando megenni belole, egy kis hust leturmixoltam a levevel.
Jaj, nem konnyu sszulonek lenni!
E.

Névtelen írta...

Hát igen jó de néha nehéz szülönek lenni!Sportolni:focizni szeretett volna,de mikor ott volt,hogy mehet,meggondolta magát.Még az udvarra se akart kimenni,most kb 2 hete megy ki rendszeresen unszolás nélkül.Ètelek nála olyanok,hogy:hús nem lehet,de felvágott igan,gyümölcsöt süteménybe vagy kajába nem,nyersen szerencsére igen.zöldségböl csak a répát és a krumplit eszi.Tejtermék nem gond azt fogyaszt kivéve joghurtot.Bár az utóbbi idöbe sajnos egyre jobban hajlik arra,hogy amit ma még szeret holnaptól már nem.A doktornö azt mondja lekell vele ülni enni amit meg is teszek,söt részletezem,hogy ebbe ilyen vitamin van abba olyan és hogy miért jó az a vitamin.Egy szót nem mondhatok,hogy ez hizlal,mert akkor már hirtelen nem éhes.Probálkozom süteményekkel,de már azt is egyre többször köszöni,de nem kér.Ráadásul csak sütivel se tömhetem.Most is sütöttem,kiváncsi vagyok,mit szól :-)(

Dulmina írta...

Amíg a nyers gyümölcs megy, addig szerintem nincs ok az aggodalomra. A mennyiségi édes gyümölcsnek (édes alma, érett banán, szőlő, stb.) energiatartalma is van rendesen. Az biztos, hogy a tápanyagtartalom is így érvényesül belőlük, sütve, főzve sokkal kevésbé. Ha amúgy jól érzi magát, akkor ezen kár aggódni.
Én szűk 2 éve vagyok vegetáriánus, most már úgy látom, nincs számomra visszaút a húsevéhez. Azóta sokkal jobban érzem, hogy mire van igazán szükségem, miket kellene ennem. Előkelő helyen a nyers dolgok, de sültből, főttből is a rágható, és nem túl fűszeres. A szokvány sütik nekem a fehér liszt meg a sok cukor miatt nem vonzóak (egyikre sincs szükségem), reformos változatban azért szoktam alkotni és jóízűen falatozni. Talán a "hízlal" neki is pont ezekhez az üres kalóriákhoz kötődik - de azoktól különben senki sem lesz egészségesebb.
A mozgás mindenképpen hasznos. Főleg, ha szép idő is lesz hozzá, megjön a kedv! Ha nem csapatjátékhoz, hát valami egyénihez.