2009-02-28

Tejfölös lepény

Egy újabb gyors sütemény



Tejfölös lepény

Hozzávalók:
Alsó rész:12 dkg cukor3 tojás10 dkg Rama10 dkg liszt1 púpos evőkanál zsemlemorzsa1 citrom héja
Tetejére:4 tojás4 evők. porcukor4 evők. tejföl4 evők. liszt,fahéjas porcukor
Alsó rész elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a vajjal, a tojások sárgájával, a citrom héjjal, majd a liszttel. Belekeverjük a tojások felvert habját, végül a zsemlemorzsát. Kizsírozott tepsibe félig megsütjük.

Felső rész elkészítés:

Közben a 4 tojás sárgáját a porcukorral, a tejföllel, majd a tojások felvert habját, meg a lisztet. A félig megsült tésztára simítjuk, tetejét fahéjas cukorral bőven meghintve, visszatesszük a sütőbe tűpróbáig. A tepsibe hagyjuk kihűlni

180 fokon sütöttem az alsó részt 10 percig,majd a felső részt ráöntve még 20 percet.

Az eredeti recept innen származik: http://www.receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=26045809

Én egy 26 centi átmérőlyü torta formába sütöttem.
Legközelebb meggy vagy cseresznye is kerül bele,mert úgy szerintem még finomabb.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok Bea! Ajánlom figyelmedbe a kefires sütit is, annak a tetejét bármilyen idény gyümölccsel megpakolhatod, nem fogsz csalódni. :)

Névtelen írta...

Köszönöm!