2009-02-24

Zöldborsókrémleves Grizgaluskával


Zöldborsókrémleves grízgaluskával.
1 kisebb fej vöröshagymát felkockáztam,majd 20 g vajon megpirítottam.Bele raktam 375 g fagyasztott borsót és egy kicsit egyűt pirítottam.Ezután felöntöttem 750 ml húsleves alap lével,addig főztem amíg a borsó meg nem főtt.
Amíg a borsó fő elkészítettem a grízgaluskát (ami nálam 2 tojás,csipet só és annyi gríz amennyit felvesz,de nem lesz kemény ) és bár azt írta a recept,hogy a levesbe rakjam főzni,de én inkább külön sós vízbe kifőztem.
Ezután kiszedtem a borsót egy kis lével és össze mixeltem (botmixerrel).A borsó pürét vissza raktam a lébe,bele raktam az előre kifőzött grízgaluskát és felforraltam az egészet.

Nincsenek megjegyzések: