2011-03-28

Füszerezett oldalas csontok

Na jó,nem szószerint csontok,mert hús is volt rajtuk. Összekevertem száraz fűszer keverékéket így: 1 tk oreganót,1 tk bazsalikomot,1 tk majoránnát,
1 tk rozmaringot,1 tk Thymiant,1 tk Bohnenkraut-tot( borsfű,csombor),1 tk zsályát.

Ezután a húsos csontokat meglocsoltam egy kis olajjal,szórtam rájuk a fűszer keverékből , tepsibe raktam, megszórtam meg sóval, tejet rá,fokhagyma cikkek bele és irány a sütő.

2011-03-27

Grillezett cukkini és hagyma

Ez a tegnap esti vacsoránk volt.
A hamburgerhús-hoz és Bockwurst -hoz készítettem egy kis zöldséget próba szerencse alapon. A cukkinit megmostam,felszeleteltem. Hagymát pucoltam, négyfelé vágtam. Összekevertem 2 csomag Dill-Kräuter salátaöntetet , ezt ráöntöttem a cukkinire és hagymára.Egy félóra után meggrilleztem.

Pillecukor/Marschmallow

Én is elkészítettem a Pillecukrot/Marschmalowt gyermekeim örömére.
A receptet mohakonyha blogjáról néztem ki. Mindent úgy csináltam ahogy ö írta,deeeee: -az enyém valamiért nem lett olyan szép magas,pedig ugyanakkora méretű dobozba raktam mint ö - legközelebb a doboz aljára szórok a porcukor- keményítő keverékből és úgy öntöm rá a masszát. De a lényeg nagyon finom lett! Köszönöm!!

2011-03-26

Mákos guba sütőben

Valakinél láttam,hogy sütőben készült mákos gubát készített,de nem jegyeztem meg hol.Tegnap úgy szerettem volna mákos gubát enni,de nem találtam meg semelyik gasztro blogon.



De google mindig segít így jutottam el a süti imádók klubjában ahol rátaláltam egy receptre. El is készítettem annyi különbséggel,hogy én Butter Toast -ból (pirítani való kenyér,legalább is itt csak annak jó) készítettem. Vanília pudinggal tálaltam.

Legkisebb lányom reakciója: Mama es ist einfach Grandios!

Zöldséges rántotta sütöben

Ebédről maradt még ki zöldség amit sajnáltam kidobni.Így ez lett belőle.


A zöldséget egy kivajazott tepsibe raktam. Összekevertem tojást fűszerekkel (ízlés szerint ki,hogy szereti.),és reszeltem bele egy kis sajtot.
Majd a tojáskeveréket ráöntöttem a zöldségekre és 160 fokon készre sütöttem.

2011-03-25

Fasirtos Party tál

Ez egy nagyon egyszerű és gyors étel.


Répából,burgonyából,zeller gumóból,poré hagymából,és kínai kelkáposztából (Chinakohl),petrezselyem zölddel,fűszerekkel és annyi lével ami épp ellepte ,,levest" főztem.Amikor kész volt fasírt golyókat szeleteltem bele és még addig melegítettem amíg a fasírt át nem melegedett.

2011-03-24

Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat!!! És köszönöm azoknak akik a receptekért járnak ide és nem a helyesírás ellenőrzés miatt!
Tudom,hogy nem szép ha blogot írok és nem figyelek a helyesírásra,mert az elrontja az össz. képet,de ez én vagyok.
Feladni nem fogom a blogolást,ahhoz túl nagy az örömem abban,hogy főzhetek és a gyermekeimnek megtudom őrizni a recepteket!

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a kedves reakciókat!!!!!

Ezzel kijelentem,hogy ezentúl azoknak akik a helyesírásom miatt reklamálnak nem fogok válaszolni hanem már most azt ajánlom ne olvassa az írásaimat:-)))))))

Paradicsomos - Zöldbabos Gulyás


Tomathen -Bohnen Gulasch


Zutaten für 4 Personen:
1 kg Tomaten (z. B. Rispentomaten) 1 kg paradicsom
1 Gemüsezwiebel 1 hagyma
500 g Kartoffeln 500 g burgonya
600 g mageres gemischtes Gulasch 600 g vegyes sovány gulyás
2 EL Öl (z. B. Olivenöl) 2 ek olaj
Salz
Pfeffer bors
Zucker cukor
2 EL Tomatenmark 2 ek paradicsompüré
1 TL getrockneter Thymian 1 tk szárított thymian
400 g grüne Bohnen 400 g zöldbab
3-4 Stiele Petersilie 3-4 szár petrezselyem

1. Tomaten waschen und grob würfeln. Zwiebel schälen und in Spalten schneiden. Kartoffeln schälen, waschen und in Stücke schneiden. Fleisch trocken tupfen und evtl. etwas kleiner würfeln.

Paradicsomot mosni és felaprítani (nem kell kicsire )Hagymát pucolni és szeletekre vágni.Burgonyát pucolni,mosni és felkockázni.Húst szárazra törölni és esetleg még kisebbre vágni.
2. Öl im Schmortopf erhitzen. Fleisch darin portionsweise rundherum kräftig anbraten. Mit Salz und Pfeffer würzen. Zwiebel kurz mitbraten. Tomatenmark mit anschwitzen. Kartoffeln und Tomaten zugeben. Mit Salz, Pfeffer und Thymian würzen. Ca. 1/2 l Wasser angießen und zugedeckt 1 1/4-1 1/2 Stunden schmoren.

Olajat egy fazékban felmelegíteni. A húst apránként megpirítani.Sóval,borssal ízesíteni.Hagymát kis ideig a hússal pirítani. Paradicsom pürét hozzáadni. Burgonyát és paradicsomot hozzáadni.Sóval,borssal és a thymiannal fűszerezni.kb 1/2 l vizet hozzáönteni és lefedve 11/4-1 1/2 órát párolni.
3. Bohnen putzen, waschen und in Stücke schneiden. In kochendem Salzwasser ca. 15 Minuten garen. Abgießen und unter das fertige Gulasch heben. Mit Salz, Pfeffer und 1 Prise Zucker abschmecken. Petersilie waschen, fein schneiden und darüber streuen.

A babot megtisztítani,mosni és feldarabolni. Forró sós vízben kb 15 percig párolni.Leszürni és a kész gulyáshoz keverni.Sózni,borsozni,1 csipet cukorral utánna ízesiteni .Petrezselymet mosni és felaprítani , majd a gulyáshoz keverni.

Névtelennek!

Névtelen írta...
Egyszerűen rémes a helyesírásod.
A tölle kiverte a biztosítékot.


Az én válaszom: Kedves Névtelen!
Rémes a helyesírásom?
Tudom!!!!
De én ezt vállalom,és nem NÈVTELEN-ként írok.
Nem kötelező az írásomat olvasni!

De ezt azt hiszem egyszer már leírtam!

Én nem reklamálok, nem kötözködöm senkivel,és nem is piszkálok senkit ,ezért most megkérnék mindenkit aki csak a helyesírásomat akarja kritizálni,vagy akinek problémája van vele ne látogassa a blogomat!!!
Akinek pedig a képekhez tartozó receptek érdekesebbek azoknak örülök!

Tejben fött csirkecombok

Mostanában nagyon érdekelnek Stahl Judit receptjei,sajnos nekem egy könyvem sincs tőle,hisz itt nem kapható.De sebaj van internet és azon belül néhány érdekes oldal ;-) ahol megtalálható némelyik receptje a könyvéből és még fotó is van hozzá..A mostani recept is tőle származik a Gyors szárnyas ételek című könyvéből.


Tejben főtt csirkecombok


Hozzávalók:

1 kg csirke felsőcomb

frissen őrölt bors
8-10 gerezd fokhagyma felaprítva
2 ek. olaj
kb. 3,5 dl tej
5 dkg vaj
1 citrom héja nagyobb darabokban
1 púpozott ek. morzsolt zsálya (lehet szárított is)
1 ek. étkezési keményítő

A combokat megmossuk, szárazra töröljük és jó alaposan bedörzsöljük sóval, majd megborsozzuk. Egy nagy, mély serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk benne a fokhagymát, majd kiszedjük és félretesszük. A combokat is minden oldalról megpirítjuk, hogy kis színt kapjanak, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a vajat, majd a fokhagymát, a citrom héját nagyobb darabokban és a zsályát. Nagy lángon összeforraljuk, majd félig lefedve kb. fél óra alatt készre pároljuk (a húsokat fordítgassuk). Közben pótoljuk az elfőtt folyadékot (tejet). Tálalás előtt a citromhéjakat kihalásszuk, a combokat kiszedegetjük, a levet az étkezési keményítővel összeturmixoljuk és kevergetve sűrűre főzzük. Ezzel a mártással kínáljuk a combokat.
Bevallom én kicsit változtattam :Thymiant is raktam bele,és egy tepsibe rakosgattam a combokat,hozzá a keményítőn kívül minden,fedő rá és 160 fokos sütőben lassan pároltam 2 órát. Az utolsó félórában fedő nélkül.


2011-03-23

Königsberger Klopse

Tegnap ebédre készült ez az étel.Nagy izgalommal vártam,hogy H.haza érjen és megkóstolja.Minden félelmem ellenére egy csillagos ötöst kaptam az ételre.Így most már bele merek vágni később a Hühner- Frikassee -be (magyarul csirke becsinált ?)

Königsberger Klopse

1 Brötchen in kaltem Wasser einweichen 1 zsömlét hideg vízbe áztatni
1 mittelgroße Zwiebel abziehen,fein würfeln 1 közepes hagymát pucolni és kicsire kockázni
500 g Hackfleich (gemischt) mit dem gut ausgedrückten Brötchen,den Zwiebelwürfeln ,1 Eiweiß vermengen,mit 1 schwach gehäuften Teel.Senf,Salz,Pfeffer abschmecken,aus der Masse mit nassen Händen Klopse formen.
500 g darálthúst (vegyes) a jól kinyomkodott zsömlével,az apróra vágott hagymával,1 tojásfehérjével,1 enyhén púpozott teáskanál mustárral,sóval,borssal ízesíteni,a masszából nedves kézzel gombócokat formázni.

1 Zwiebel abziehen,mit 4 Gewürznelken spicken,mit 1 Lorbeerblatt in 750 ml Salzwasser geben,zum Kochen bringen,die Klopse darin gar ziehen lassen die brühe durch ein Sieb geben,500 ml davon abmessen.
1 hagymát pucolni és 4 szegfűszeget beleszúrni. 1 babérlevéllel 750 ml vízbe rakni.Felforralni a vizet,majd a gombócokat belerakni és puhára főzni.A levet szürövel leszűrni,úgy hogy 500 ml megmaradjon.

für die Soße / A szószhoz

30 g Butter oder Margarine zerlassen 30 g vajat vagy margarint megolvasztani
30 g Weizenmehl unterRühren so lange darin erhitzen,bis es hellgelb ist.30 g lisztet belekeverni és addig keverni amíg enyhe sárgás színt nem kap.
500 ml Brühe hinzugießen,mit einemSchneebesen durchschlagen,darauf achten,daß keine Klumpen entstehen,die Soße zum Kochen bringen,etwa 5 Minuten kochen lassen
500 ml leszürt lét hozzá önteni,egy kézihabverövel elkeverni,figyelve arra,hogy nehogy csomós legyen. A szószt felforralni és 5 percig fözni.
1 Eigelb mit 2 eßlöffel kalter milch verschlagen,die Soße damit abziehen (nicht mehr kochen lassen) 1 tojássárgáját ,1 evökanál hideg tejjel elkeverni, majd a szószhoz keverni (a szószt nem szabad föznünk)
1 Eßlöffel Kapern hinzufügen,mit Salz,Pfeffer 1 Teelöffel Zitronensaft abschmecken,die Klopse in die Soße geben,5 Minuten darin ziehen lassen.
1 Evökanál kapribogyót hozzáadni sóval,borssal,1 teáskanál citromlével ízesiteni,a gombócokat a szószba rakni és 5 percig állni hagyni benne.

Kappern = Kapribogyó kis üvegbe savanyitva lehet kapni ,én egy kis üvegnyit használtamami lecsöpögtetve 60 g volt és igy a citromlevét elhagytam.

Oreo Keksz

Én is elkészítettem ezt a kekszet.


Tücsökbogár blogjáról van a recept.
Kisfiam megjegyezte: -hmmm anya, ez az igazi!
Itt lehet venni a boltba is, már kóstoltam is :tényleg nagy a hasonlóság.



Ez pedig a saját készítésű túróval készült Túrós tészta.

2011-03-22

Tadaaaam!! Házi túrógyorsan

Tegnap beszélgettünk H.-val ,hogy itt nincs olyan túró mint otthon.

Ma pedig kíváncsi voltam,hogy is tudnám H-nak itt elkészíteni.
Aztán rátaláltam Vegavarázs oldalán a legegyszerűbb elkészítésre.
Hozzátenném,hogy nekem sajnos semmi lehetőségem házi tejre!:-(
Ezért próba szerencse alapon : 2 l 3,5%-os tejet felforraltam és ahogy Vegavarázs oldalán olvastam bele adagoltam a citromlét. Ehhez még hozzá fűzném nálam 7-ek citromlé kellett.
2 l tejből : 346 g túró lett.

Ezeket készitettem

Pár dolog amit mostanában készítettem.Az ételekhez tartozó recepteket igyekszem össze keresni,honnan készült és a hozzá való recepteket.
Így jár aki lusta rögtön jegyzetelni :-(((( Szégyenlem magam.

Ez Horváth Ilona szakácskönyvében található Vaníliás kifli tésztája linzerként
Na jó ezt nem én készítettem,de egy újabb szerzemény :Késből soha nem elég!

Ez H. Szülinapjára készült :Paradicsomos-Zöldbabos gulyás



Ez egy cukkinis - pulykahúsos ragú




Itt Spagetti látható Lachs és valamilyen mártás. (Szégyen és gyalázat,de már nem tudom mit készítettem ,és honnan! :-( )


Ez egy kínai étel pulykahús kínai vegyes zöldséggel.





Ez elvileg egy kecsapos-mézes .... pácolt oldalas lenne,de nem volt elegendő kecsapom így Ajvarral egészítettem ki.






Ez pedig gulyás petrezselymes tejföllel







2011-03-05

Húscsikok ajvármártással

Recept forrás:Stahl Judit :Gyors húsételek

H. szerint finom,de nem sürgős mégegyszer csinálni,vagy ha igen füstölt sajt nélkül. Nekem viszont bejött!

100 g füstölt szalonna Mártás:150 g sajt
2 gerezd fokhagyma 200 ml ajvar
1 cs újhagyma 200 ml tejszín
750 g sertéscomb
só,bors
100 ml száraz vörösbor
olaj
A szalonnát kockára vágtam,megpirítottam,a szalonna darabkákat kiszedtem és a visszamaradt zsiradékon megpirítottam a felaprított hagymát és zúzott fokhagymát.Ekkor ráraktam a húst,megpirítottam .Felöntöttem a borral és puhára pároltam.
Összekevertem az ajvart a tejszínnel,reszelt füstöltsajttal és az egészet a húshoz kevertem.

2011-03-04

Ajánló!

Most nem recepttel jövök hanem egy ajánlóval.Tegnap leértékelve vettem egy könyvet ami amellett,hogy olvasni való még tartalmaz 51 receptet is.

Ha valakit esetleg valamelyik recept érdekel,szóljon és én beírom ha kell magyarra forditva!! Jobbra az ez is én vagyok felírat alatt a : Receptek könyvekbölre kattintva megtaláljátok majd a könyvekben talált recepteket. Igyekszem gyorsan csinálni :-))

Maronentrüffel , Basler Brauns , Honigleckerli, Créme Chocolat, Pralinéfinger aus Milchschokolade, Torta di Guerra, Mit dunkler Schokolade überzogene kandierte Orangenschale, Vanilliebrezeln, Harte Zimtsterne (für Weinachtsbaum), Mandelmailanderli, Weinachts oder Schokoladenguezi, ,,Rayon"-Konfekt aus Zartbitterschokolade, Torta di Guerra, Ostereier, Japonais, Nideltafeli-Mitternachts -Fudge, Crema di Castagne, Parsensteine, Zuccotto, Schokoladentorte, Florentiner Schokoladenriegel, Schokoladen und Pistazien-Biscotti, Pinienkern-Baisers mit Schokoladensauce, Merenda-Schokoladenriegel, Mousse au Chocolat, Schokoladen-Züristei, Stracciatelle-Eiscreme, Salame di Cioccolate, Restmarmalade-Pfirsich-und Schokoladenaufstrich, Weinachtsgäbeck mit Schokoladenglasur, Pflaumenkuchen mit dunkler Schokoladensauce, Schokoladenüberzogener Krokant, Schokoladensorbet in Orangenhälften, Schokloladenstrudel, Knetmasse mit Lebensmittelfarbe - für kreative Kleinkinder, Haselnussbaiserkuchen mit Himbeeren und Schokoladencreme, Karamellspiralen zum Spaß und zur Dekoration, Marmorkuchen (Csokis,pisztáciás,málnás vaniliás ízesitésü tészta egymásra öntve és úgy sütve), Oster - Colomba mit Schokoladensauce, Schokoladenroulade, Panforte Nero, Orangenschokolade -Mandeln für Nikolaus, Schokoladen - Mandeln -Torte, Safran - Mendiants mit zerstoßenem Pfeffer und essbarem Blattgold, Vanilliekekse mit Schokoladenglasur, Napoleontorte, Tarte Grenobloise , Pain Viennoise mit Schokoladenstückchen, Schokoladenfondue mit Obst und Keksen zum Dippen, Crostini mit Schokoladenfloken, Granita di Cioccolata , Espresso di Cioccolata ,,Al Greco", Semifreddo mit Halbbitterschokolade - Nüssen und Honig
Isabel Coe félig Svájci és félig Olasz.Ö meséli el a családi recepteket és a családi törtáneteket.



Ez az a könyv amit vettem.

Az ajánló pedig igaz az oldal német, de aki tud Németül,vagy van egy jó fordítója annak ajánlanám!

A könyvtárból kikölcsönöztem egy könyvet amiben természetesen receptek is vannak :Laura Esquivel - Bittersüße Schokolade Itt találtam egy paprika fajtát( Ancho -Pfefferschoten ) amiről fogalmam se volt milyen lehet ezért segítségül hívtam az internetet.Így találtam rá erre az oldalra

Receptek filmekböl
Nagyon érdekes oldal!

2011-03-03

Pizza tenger gyümölcseivel és kukoricával

Először én szerettem volna a tésztát csinálni,de mivel jó idő volt ezért elmentünk itthonról.Így a tészta,készen vett. Az egyik oldalára paradicsom szószt kentem és megpakoltam kukoricával a gyerekeknek.

Amikor H.-nak meséltem,hogy mi kell a tenger gyümölcsei részre szkeptikus volt,hisz nem ö csak paradicsom szósszal ismeri, de miután megkóstolta azt mondta ,, ezután csak így!"

Tenger gyümölcsei ,,feltét" pizzára
1 piros és 1 zöld amerikai tv paprika (azt hiszem így hívják otthon a kövér színes paprikákat ),150 g hagyma,30 g vaj,500 g tenger gyümölcsei (kiolvasztva,ha fagyasztós ), 200 g Kräuter - Schmelzkäse (fűszeres fözö sajt ? ),200 g reszelt gouda sajt,só bors

A hagymát karikákra szeletelni, a paprikákat vékony csíkokra vágtam. A vajat megolvasztottam és a hagymát,paprikát kicsit megpirítottam,hozzáadtam a fözö sajtot és addig kevergettem amíg a sajt meg nem olvadt.Ekkor ráraktam a pizzatésztára.Megpakoltam a tenger gyümölcseivel,megszórtam reszelt sajttal és 200 fokon megsütöttem.

Horváth Ilona Gombás omlettje

Receptforrás : Horváth Ilona - Szakácskönyv

Először is 200 g szeletelt champion gombát (üveges ) megpíritottam hagymás zsiradékon (2 hagyma kockázva ) amit sóval,borssal,petrezselyem zölddel ízesítettem.

Ezután külön választottam 6 tojást. A sárgáját elkevertem 6 ek tejjel, 2 kk lisztel, és sóval. Majd hozzá kevertem a felvert tojásfehérjét.
Palacsinta sütőbe (zsírt ír) ,felhevítettem fokhagyma ízesitésü olajat és beleraktam egy adag ,,palacsintának valót.Amikor az alja megpirult az egyik felére raktam a gombából a másik felét rá hajtottam és még egy kicsit sütöttem.
4 adag lett belőle!

2011-03-02

10 perces eperparfé

Receptforrás:Stahl Judit - Végre otthon című könyve

400 g eperlekvárt elkevertem 1 cs vaníliás cukorral, és 4 ek citromlével.
Ezután óvatosan hozzá kevertem 300 ml keményhabbá vert tejszínt.
Be a fagyigépbe.

Marinierte Pangasius

Sziasztok! Újabban gyűjtögető életmódot élek :-) Gyűjtöm az elkészített ételek fotójait,és elfelejtem ide berakni :-(

Receptforrás: H.- Esox horgász újsága.
Lényegében dorsch-al írja a receptet.
Marinirte Pangasius
1 kg pangasius filé, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 100 g liszt (nálam ez kimaradt,de ez azért kellett,hogy a halakat sütés előtt beleforgassuk ) , olaj a tepsinek
A páchoz (amit én megdupláztam): 4 ek olaj, 1 ek curry ,1/2 tk kreuzkümmel,(Római kömény) 1/2 tk Nelke(szegfűszeg) (őrölve ), 1 tk durva só, 1/2 tk bors.
Összekevertem a páchoz valókat,bekentem vele a halszeleteket,és 1 órát állni hagytam.

Addig a hagymát megpucoltam és felkarikáztam. Olajon egy kis cukor és az összezúzott fokhagyma hozzáadásával megpirítottam.Félre raktam.

Elvileg a halat adagonként kellet volna kisütögetni,de én az egészet a páclével együtt tepsibe raktam és 200 fokon készre sütöttem.