2011-03-02

Marinierte Pangasius

Sziasztok! Újabban gyűjtögető életmódot élek :-) Gyűjtöm az elkészített ételek fotójait,és elfelejtem ide berakni :-(

Receptforrás: H.- Esox horgász újsága.
Lényegében dorsch-al írja a receptet.
Marinirte Pangasius
1 kg pangasius filé, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 100 g liszt (nálam ez kimaradt,de ez azért kellett,hogy a halakat sütés előtt beleforgassuk ) , olaj a tepsinek
A páchoz (amit én megdupláztam): 4 ek olaj, 1 ek curry ,1/2 tk kreuzkümmel,(Római kömény) 1/2 tk Nelke(szegfűszeg) (őrölve ), 1 tk durva só, 1/2 tk bors.
Összekevertem a páchoz valókat,bekentem vele a halszeleteket,és 1 órát állni hagytam.

Addig a hagymát megpucoltam és felkarikáztam. Olajon egy kis cukor és az összezúzott fokhagyma hozzáadásával megpirítottam.Félre raktam.

Elvileg a halat adagonként kellet volna kisütögetni,de én az egészet a páclével együtt tepsibe raktam és 200 fokon készre sütöttem.

1 megjegyzés:

Erzsébet írta...

Légy szíves segíts kérlek!
Nem tudom ezek mik:
,1/2 tk kreuzkümmel, 1/2 tk Nelke (őrölve )
Nagyon szeretem a halat, és gyűjtögetem a pangasius recepteket.
Üdv, Zsóka