2011-03-24

Paradicsomos - Zöldbabos Gulyás


Tomathen -Bohnen Gulasch


Zutaten für 4 Personen:
1 kg Tomaten (z. B. Rispentomaten) 1 kg paradicsom
1 Gemüsezwiebel 1 hagyma
500 g Kartoffeln 500 g burgonya
600 g mageres gemischtes Gulasch 600 g vegyes sovány gulyás
2 EL Öl (z. B. Olivenöl) 2 ek olaj
Salz
Pfeffer bors
Zucker cukor
2 EL Tomatenmark 2 ek paradicsompüré
1 TL getrockneter Thymian 1 tk szárított thymian
400 g grüne Bohnen 400 g zöldbab
3-4 Stiele Petersilie 3-4 szár petrezselyem

1. Tomaten waschen und grob würfeln. Zwiebel schälen und in Spalten schneiden. Kartoffeln schälen, waschen und in Stücke schneiden. Fleisch trocken tupfen und evtl. etwas kleiner würfeln.

Paradicsomot mosni és felaprítani (nem kell kicsire )Hagymát pucolni és szeletekre vágni.Burgonyát pucolni,mosni és felkockázni.Húst szárazra törölni és esetleg még kisebbre vágni.
2. Öl im Schmortopf erhitzen. Fleisch darin portionsweise rundherum kräftig anbraten. Mit Salz und Pfeffer würzen. Zwiebel kurz mitbraten. Tomatenmark mit anschwitzen. Kartoffeln und Tomaten zugeben. Mit Salz, Pfeffer und Thymian würzen. Ca. 1/2 l Wasser angießen und zugedeckt 1 1/4-1 1/2 Stunden schmoren.

Olajat egy fazékban felmelegíteni. A húst apránként megpirítani.Sóval,borssal ízesíteni.Hagymát kis ideig a hússal pirítani. Paradicsom pürét hozzáadni. Burgonyát és paradicsomot hozzáadni.Sóval,borssal és a thymiannal fűszerezni.kb 1/2 l vizet hozzáönteni és lefedve 11/4-1 1/2 órát párolni.
3. Bohnen putzen, waschen und in Stücke schneiden. In kochendem Salzwasser ca. 15 Minuten garen. Abgießen und unter das fertige Gulasch heben. Mit Salz, Pfeffer und 1 Prise Zucker abschmecken. Petersilie waschen, fein schneiden und darüber streuen.

A babot megtisztítani,mosni és feldarabolni. Forró sós vízben kb 15 percig párolni.Leszürni és a kész gulyáshoz keverni.Sózni,borsozni,1 csipet cukorral utánna ízesiteni .Petrezselymet mosni és felaprítani , majd a gulyáshoz keverni.

Nincsenek megjegyzések: