2009-01-03

Tiroli Kocka

Újabban ha nem káposztásat akkor túrósat ennék,vagy épp fordítva.Most épp túrósra fájt a fogam.


(recept forrás:A 100 Legjobb túrós étel könyv)
Hozzávalók:

40 dkg kocka tészta vagy csusza tészta
50 dkg túró
5 dkg mazsola
4 tojás
5 dl tej,
1 dl tejföl
10 dkg cukor
3 dkg zsemlemorzsa
1 cs vaníliás cukor
4 dkg vaj
A tésztát kifőzzük vízzel higitott enyhén sós tejben és leszűrjük.
A túrót át paszirozzuk majd elkeverjük a tojássárgával,tejföllel,mazsolával,cukorral.
Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjéket.Á tésztát beleforgatjuk.Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal,megszórjuk zsemle morzsával,majd bele öntjük a tésztát.A maradék vajat rámorzsázuk majd forró sütőben pirosra sütjük.
Melegen megszórjuk vaníliás cukorral és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: