2015-06-24

Kakukkfűves - fokhagymás paradicsom sült karfiollal

 Èn fele adagban készítettem.                       
kakukkfűves - fokhagymás paradicsom
A paradicsomhoz
Hozzávalók 6 személyre:
- 8 érett paradicsom
- 3 friss kakukkfű plusz a díszítéshez
- 12 cikk pucolatlan fokhagyma
- 5 ek olíva olaj
- só , bors


Elkészítés :
A paradicsomot megmosni , ketté vágni egy hőálló tálba rakni . Mellé rakni a fokhagymát és a kakukkfüvet , borsozni az olajjal meglocsolni és a 220 fokra fűtött sütőben kb 45 percet sütni.


Tálalás: A sült kakukkfűvet kiszedni ,fokhagymát kinyomkodni a paradicsomokra , sózni ,borsozni ,és a megmaradt kakukkfűvel megszórni.
sült  karfiollal

A karfiolhoz 4 - 6 személynek

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol rózsáira szedve
- 1 tojás
- 150 ml tej
- 100 g liszt
- só
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sót vízzel felforralni , a karfiolt belerakni ,
5 percet főzni .
Vizet leönteni és hideg vízzel leöblíteni.
A tojást , a tejjel , liszttel , sóval simára keverni.
Az olajat felforrósítani .
A karfiol rózsákat a ,, tésztába " mártani és arany barnára sütni.

Nincsenek megjegyzések: