Svéd kapros kenyér medvehagymával és napraforgóval gazdagítva.
Hozzávalók:
15 g élesztő
100 ml víz
500 g fehérkenyér liszt ( nálam csak 300 g volt és még 200 g félbarna kenyér liszt )
1 tk só
150 g túró
2 hagyma aprítva ( én ezt kihagytam )
30 g puha vaj
1 felvert tojás
2 ek kapor
èn még raktam bele 1 ek szárított aprított medvehagymát.
Elkészítés
Az egészet jól össze gyúrtam, majd 1 órát kelesztettem
Ezután újra összegyúrtam, megformáztam és sütöpapirral bélelt tepsibe raktam ( a kacsasütö tepsibe )
Hagytam újabb 1 órát kelni.
A sütőt befűtöttem 200 fokra , a kenyeret és a tepsi tetejét lespricceltem vízzel, a kenyeret leszórtam napraforgó maggal , majd beraktam a sütőbe kb 50 percre.
Az utolsó 10 percbe levettem a fedőt.
Rácson hagytam kisülni.
A sütési idő SÜTÖTÖL is függ!
Recept forrás : Eric Treuille és Ursula Ferrigno : Brot Backen című könyve
2 megjegyzés:
Finom lehet:) Nálam egy svéd kapros kifli recept vant fent, az isnagyon jó:)
Kedves Trollanyu!
Finom is volt :-) H.-nak is és a vendégeknek ízlett, de a gyerekek se mondták , hogy nem kell.
A kiflidet megfogom nézni , igaz én nem sokszor csinálok kiflit , de ez csak a formázás miatt van, mert az nem mindig sikerül.
Bea
Megjegyzés küldése