Töltött - hűtős lángos sajátkészítésű Adobo szósszal |
A lángos egy hűtős lángos recept
apapróséf oldaláról .
A megkelt tésztából elvettem egy kisebb darabot kerekre húzgáltam , beleraktam egy darab sonkát , erre mozzarella darabot , majd feltekertem.
Majd 170 fokosra melegített olajban kisütöttem. ( olajsütőben)
Most pedig szószról ami szerintem a legérdekesebb az egész receptben.
De előre szólok tűzoltó készüléket az asztal mellé rakni :-)))
Nagyon erős !
Adobo szósz
Hozzávalók egy 300 milliliteres üveghez
- 4 ek sűrített paradicsom
- 600 ml víz
- 6 ek fehérbor ecet
- 12 szárított Chipotle Chili (én anyúéktól hoztam a nyáron felfűzött szárított csipös paprikát és abból használtam hozzá . )
- 4 cikk fokhagyma össze nyomva
- egy fél lilahagyma apró kockára vágva
- 2 ek barna cukor
- 1 ek örölt római kömény
- 1 ek szárított kakukkfű
- 2 tk füstölt paprikapor
- 2 tk cayenne-i Bors
- fél tk só
- bors
A paradicsompürét egy fazékban az ecetben és a vízben feloldani.
A maradék hozzávalót belekevertem , és lefedve nagyon kis tűzön 1 1/2 órát rotyogtattam amíg a csili megpuhult és a szósz besürüsödött .
Ezután az egészet átturmixoltam , szűrön átszűrtem .
A szószt lehet rögtön ( kihűlés után ) fogyasztani
Vagy jól lezárva 3 hétig is eltartható a hütöben.
Recept forrás : Feurig - scharfe - Saucen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése