2012-01-02

Pirított hagymás - kelbimbós kenyér

Pirított hagymás - kelbimbós kenyér


Elötészta:
75 g fehérkenyér liszt
75 g víz
0,1 g élesztö
Elkeverni és 16 - 20 órát pihentetni


Kovász:
25 g teljeskiörlésü rozsliszt
25 g víz
3 g kovász
Elkeverni és 16 - 20 órát pihentetni


Fötészta:
elötészta
kovász
125 g fehérkenyér liszt
50 g rozsliszt
80 g meleg víz
3 g élesztő
7 g só
50 g kelbimbó ( durvára vágva )
3 g kakukkfű
3 g majoránna
25 g pirított hagyma
szezám mag a szóráshoz

Elkészítés:
A hagymán,kelbimbón , fűszereken kívül mindent a keverögépbe tenni és először 5 percig 1 -es, majd 5 percig 2-es fokozaton kevertetni.
Hozzátenni a kelbimbót , hagymát, fűszereket és 1 percig 1 - es fokozaton összekevertetni.
Kelesztötálba tenni és 60 percet keleszteni.
Ezután átgyúrni,megformázni, és újra 60 percet keleszteni.
Bevágni,vízzel lekenni ,szezámmal leszórni.
Sütőt 230 fokra állítani, vizes tepsit berakni.
Amikor elérte a  230 fokot , kenyeret berakni, hőfokot 190 fokra levenni és 40 percig sütni.
Nagyon finom kenyér,de nálunk ebből is dupla adag kell :-))


Recept Plötz blogjáról.

Nincsenek megjegyzések: