2011-09-25

Pain Viennoise csokidaradok helyett lekvárral töltve

Ez a recept Isabel Coe : La Dolce Vita című könyvéből származik .Mivel nekem nem volt itthon csoki ezért ,, kicsit" változtattam rajta. De a legkisebbnek így is ízlett!

Pain Viennoise

2 tk szárított élesztő
300 ml tej
500 g liszt
1 1/2 tk só (én csak egy fél teáskanállal raktam bele )
60 g puha vaj
1 tk cukor
2 ek Kirschwasser (magyarul ? én sütő aroma formájába használtam )
150 g sötét csoki aprítva ( nálam nem volt)
A kenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej

Az élesztőt elkeverni 100 ml tejbe és állni hagyni egy kis időre.
Az átszitált lisztet és sót egy tálba rakni, a közepébe egy mélyedést csinálni, ebbe bele önteni az élesztős tejet és kicsit eldolgozni.
Nedves kendővel letakarva 20 percig keleszteni.
A maradék tej felét, vajat, cukrot, Kirschwasser- t, és a csoki darabokat hozzá adni. Ha esetleg még kell tej hozzá önteni a maradékot. Jól össze gyúrni, és egy tálba rakva a duplájára keleszteni.

A tésztát mégegyszer át gyúrni 10 percet pihentetni.
Az eredeti recept szerint most vagy egy copfba fonni vagy bagett - nek kellett volna formázni.
Én
ehelyett kinyújtottam, megkentem lekvárral, összetekertem és tepsibe rakva lekentem a tej tojássárga keverékkel.

180 fokon kell 35 - 40 percig kell sütni az eredeti formátumot ( copf vagy bagett ) Én tüpróbáig sütöttem.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

helo,
kirschwasser kb. cseresznyepalinka

Zsuzsanna írta...

Kedves Beáta!
Ahogy múlnak az évek, a blogod egyre szebb és jobb! Gratulálok hozzá és minden jót kívánok Neked és a családodnak: Zsuzsa

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Névtelen!
Èn is azt hiszem,hogy cseresznyepálinke,de nem nagy alkohol tartalommal.
Bea

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Zsuzsanna!
Nagyon szépen köszönöm a dicséretet! Nagyon jólesik az ilyen vélemény :-)!
Bea