Tegnap H.-nak ,nekem és nagyobbik lánykámnak Tejfölös zöldbablevest készítettem füstölt tarjával ,kaporral és borsikafüvel ízesítve.
Mivel tudtam,hogy két kissebbikem úgyse enné ezt meg igy nekik elkészítettem a Bugyellárist :-)
Bugyelláris ( Nanai bugyelláris)
( Recept forrás: Szalontay Zoltán- Ìzek,tájak,disznóságok című könyve)
Hozzávalók:
1 kg krumpli
500 g liszt
200 g darált mák
150 g porcukor
150-200 g szilvalekvár
2 ek olvasztott zsír
csipet só
Elkészítés:
A krumplit megpucoltam,kockáztam,megfőztem,összetörtem.
Az összetört krumplit összegyúrtam a sóval elkevert lisztel,majd fél centisre kinyújtottam.
Lekentem olvasztott zsírral,megszórtam a porcukorral elkevert mákkal.
Majd kiskanállal elosztottam rajta a szilvalekvárt.
Feltekertem, felszeleteltem,zsírozott tepsibe raktam,majd lekentem olvasztott zsírral.
200 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöttem.
Porcukorral leszórva tálaltam.
Véleményem,mert én is megkóstoltam ám :-)))))
Úgy nem volt rossz,de a sütési időre oda kell figyelni,mert én aranysárgára sütöttem ahogy a receptben áll ,de nekem a széle elég keményesnek tűnt.
De viszont gyorsabb mint egy kakaós csiga.:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése