Öröm olyanoknak fözni akik mindent elfogyasztanak,ha ízlik ,de jelzik azt is ha nem ízlik!
2011-09-02
Lencsetál fasirtgolyókkal
Lencsésegytál fasirtgolyókkal
Hozzávalók: 200 g lencse
500 g hokaidó tök (nálam ehelyett cukkini került bele )
4 - 5 szál majoránna
2 cikk fokhagyma ( apróra kockázva )
1 hagyma (apróra kockázva )
5 -ek olaj
1-2 ek paradicsom püré
1 l zölségleves
1 piros csilipaprika ( kimagozva apróra vágva )
400 g darálthús
2 ek prézli
1 tojássárgája
só, bors
3 póré hagyma (karikázva )
1 konzervdoboz apritott paradicsom ( 425 ml )
1 csipet cukor
Nálam még került bele 1 piros,1 sárga és egy zöld kaliforniai paprika ( kimagozva, csíkozva )
Elkészítés: A hagyma felét és a fokhagymát olajon megpirítottam, a tüzröl lehúzva beleraktam a lencsét, paprikákat, cukkinit, póréhagymát, csili felét, paradicsompürét fele majoránnát . A levessel felöntve elkezdtem főzni.
A darálthúst a maradék hagymával, fokhagymával,maradék csilivel , prézlivel,tojássárgájával,sóval,borssal,összekevertem. Golyókat formáztam belőle (amit sütéselött ellapítottam ) és mindkét oldalán megsütöttem.
Amikor a lencse egytál már majdnem kész volt hozzáadtam a fasirtgolyókat, a dobozos paradicsomot és maradék majoránnát, majd utána ízesítve készre főztem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése