2011-09-07

Mecklenburger Beefsteak


Mecklenburger Beefsteak


Receptforrás: Unvergessene Deutsche Küche

Hozzávalók:
A beefsteak-hoz
: 1 zsömle, 1/4 l forr4ó víz, 500g vegyes darálthús, 2 kis hagyma, só, bors, 2 tojás, 2 ek olaj

A szószhoz: 5 répa, 150 g zeller,2 hagyma, 30 g margarin, 30 g liszt, 1/4 l húsleves, 1/4 l tej, só,fehérbors, őrölt Muskatnuß, 3 ek tejszín, 1/2 csokor petrezselyem



Elkészítés: A zsömlét egy tálban forró vízzel beáztatni. A darált húst egy másik tálba rakjuk. Erre jön a tisztított, kockázott hagyma, só, bors a felvert tojások, és a kinyomkodott, darabokra csipkedett zsömle. Összekeverjük, és az egészből lapos hús pogácsákat készítünk. Kisütjük őket, és melegen tartjuk.


A szószhoz a répát, zellert tisztítani, felkockázni . A hagymákat felkockázni és a margarinon megpirítani . A zöldséget hozzáadni és kicsit pirítani, de csak annyira, hogy ne kapjon színt. Lisztet rászórni és 2 perc alatt halvány sárgára pirítani. Kevergetni és a levest hozzá keverni. Tejjel felönteni.5 percig főni hagyni. Sózni, borsozni, muskat- tal , ízesíteni. A kész fasírtot hozzáadni és további 10 percet lassan főzni. A végén belekeverni a tejfölt , és a felaprított petrezselyem zöldet.

Tapasztalatom: a zöldségnek vagy tényleg nagyon kicsinek kell lennie, vagy elő kellene főzni, mert én leírás szerint készítettem, de már a leves- tej keverék rég sürü volt (de nem kemény ) a liszt miatt, de a zöldség még keménykés. A végén az egészet egy tepsibe raktam és 150 fokon hagytam fedő alatt párolódni.

Nincsenek megjegyzések: