2011-09-12

Bianca elsö ,,süteménye"" - Chocolate chip cookies

Ö a nagyobbik lányom Bianca aki mostanra már 11 éves. Pénteken eldöntötte, hogy ö kekszet szeretne sütni. Előszedte Kinder mögen"s Amerikanisc Liblingsgerichte für Kids címü könyvemet és emellett a keksz mellett döntött.




Közben megjött a barátnője így együtt álltak neki. Én csak annyit segítettem,hogy kiraktam a hozzávalókat. Ők kimértek mindent, összeállították,tepsibe rakták, ezután sütőbe és sütőből ki. Nem tudom, hogy tényleg mindenből annyit raktak bele amennyit kell,mert az ajtó csukva volt, de az biztos miután kihűlt,gyorsan el is tűnt a tepsiből az egész. :-) Még ha szét is terült a keksz.




Csokis keksz (az eredeti hozzávalók adagja )

200 g vaj
150 g barnacukor
1 cs vaníliáscukor
1 csipet só
1 tojás
230 g liszt
1 lapos tk sütőpor
1 késhegynyi Natron(szódabikarbóna? )
200 g félkeserü csokoládé (nálunk ez helyettesítve lett fehércsokival, mert csak ez volt itthon )

A vajat a kétfajta cukorral és sóval jól kikeverni. A tojást hozzákeverni.
A lisztet átszitálni, a sütőporral és Natronnal ( szódabikarbónával ? ) összekeverni és a Vajas masszához keverni. A csokoládét durvára aprítani, 150 g - ot ebből a tésztához adni. Két teáskanál segítségével golyókat formázni (kb 3 cm - es átméröjü ) és egymástól távol a sütöpapirral bélelt tepsibe rakni. A maradék aprított csokoládéval megszórni. 180 fokra előmelegített sütőbe rakni (légkeverés ) 15 percre.

Nincsenek megjegyzések: