Ez a erőteljes, parasztkenyér recept észak Angliából származik.
Ez egy kenyér reggelire , amit sós kenyérre kenhető dologgal vagy épp erdei vagy fenyő mézzel fogyasztanak.
Zablisztes kenyér
Hozzávalók:
15 g élesztő
350 ml víz
250 g félfehér liszt
125 g fehérkenyér liszt
125 g zabliszt
1 1/2 tk só
1 tk méz
zabpehely a szóráshoz
A hozzávalókat beraktam a kenyérsütö gépem belsejébe, és hagytam össze kevertetni. Ezután kelesztötálba tettem és 2 órát hagytam kelni.
Ezután összegyúrtam, megformáztam, sütöpapirral bélelt tepsibe tettem és újra 1 órát kelesztettem.
Lekentem vízzel, megszórtam zabpehellyel.
A sütőt egy vizes tepsivel 200 fokra melegítettem, amikor elérte a hőfokot beraktam a kenyeret és 1 órát sütöttem.
Rácson hagytam kihűlni.
Receptforrás:Eric Treuille, Ursula Ferrigno - Brot backen című könyve.
2 megjegyzés:
Nagyon sok érdekes kenyeret sütsz, ez is nagyon tetszik:) A brittek tényleg sok zablisztet és zabpelyhet használnak.
Kedves trollanyu!
Örülök, hogy tetszik:-)
Bea
Megjegyzés küldése