Hogy akkor miért extrán hamis? Mindjárt meglátjátok :-)) Zárójelbe azt írtam amit én használtam.
Extrán hamis vadas
hozzávalók 4 főre:
1 egész csirkemell ( 1 kg sertés hús)
2 szál répa ( 3 szál répa + 1 petrezselyem gyökér )
3-4 babérlevél
2 ek napraforgó olaj ( 4 ek )
2 ek cukor ( 3 ek )
4 tk mustár ( 7 tk )
1 kis doboz tejföl 175 g ( 350 g )
1 púpos ek liszt ( 2 ek )
só bors
Ez pedig az én ráadásom ami miatt extrán hamis vadas : 2 ek provenzise fűszer keverék , 1 ek szárított petrezselyem zöld , 1 ek szárított újhagyma szár.
Elkészítés: Ezt úgy készítettem mint Aaaniii ( kicsivel lejebb megtaláljátok , Aaaniii elkészítésének leírását ) csak épp sertés húsból és épp a dupla mennyiséget használtam. Ja és a lényeg raktam bele extra fűszereket ( amiket fent írtam )
- A csirkemellet vékony csíkokra vagy kisebb kockákra vágjuk, besózzuk.
- A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk.
- Az olajat felhevítjük, a répát a babérlevéllel, a cukorral párolni kezdjük, folyamatosan adjunk hozzá 1-2 kanál vizet, hogy le ne égjen.
- Kb. 10 perc után hozzáadjuk a csirkemellet, borsot, és a hús kifehéredéséig sütjük.
- Hozzáadjuk a mustárt, és felöntjük annyi vízzel (vagy húslevessel), hogy ellepje.
- A lisztet a tejföllel elkeverjük, a forró léből teszünk hozzá, és behabarjuk a mártást. Addig főzzük, amíg szép sima, nem túl sűrű szaftja lesz, kóstolunk, és ha kell, utánafűszerezzük
6 megjegyzés:
Nekem nagyon tetszik, biztos kérnék egy adagot belőle.
Nagyon jó, nekem is tetszik:) Szerintem ezt nálunk jobban szeretnék, mint az igazit, mert a csirke a kedvenc.
Nagyon jól néznek ki, jöhetne...:) Nálunk a vadas ha hamis, házi nyúlból készül...:)
Kedves martinelli,trollanyu,Lilla !
Köszönöm!
Imádom a vadast, akár hamisan is! :D
Kedves Vica!
Nekünk is ízlett! :-)
Bea
Megjegyzés küldése