Créme - fraiche - Becherkuchen
Hozzávalók:
A tetejére:
150 g Créme fraiche
125 g vaj
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
A rázós tésztához (amit én kevertem és nem ráztam )
300 g liszt
1 csomag sütőpor
150 g cukor
1 csomag reszelt citrom héj
3 tojás (m-es )
300 g Créme fraich
Megszóráshoz:
100 g tisztított szeletelt mandula (az enyém aprózott,de nem darált volt )
Díszitéshez:
50 g csokoládé
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A tetejére valóhoz a Créma fraicht egy kis fazékba rakni, hozzáadni a maradék hozzávalót és addig melegíteni amíg a vaj felolvad.Tüzröl levenni és félre tenni.
Ezután a tésztához való dolgokat jól kikeverni . A tésztát egy 30 x 40 -es sütöpapirral bélelt tepsibe önteni. Ezután a 200 fokra előmelegített sütőbe tenni. 10 perc után kivenni , a tetejére valót ráönteni,szépen elteríteni a tésztán, a mandulával megszórni. Vissza rakni újra a 200 fokos sütőbe és további 15 percet sütni.
A sütit kivenni, hagyni kihűlni.
Amíg a süti hűl addig a csokit az olajjal víz gőz felett felolvasztani ,majd egy kis kanál segítségével a kihűlt sütire ,,spriccelni "
Kedves Roza!! Itt válaszolok neked,hogy esetleg ha más is kérdezte volna igy tudja :-)
tejfölMagyarországon hagyományosan a 12, 20, ritkábban 10 vagy 16 % zsírtartalmú készítmények kerülnek forgalomba, de ismertek magasabb zsírtartalmú változatai, mint például a francia eredetű crème fraîche, ami legalább 30% tejzsírt tartalmaz
Igy néz itt ki. (kép Dr Oetker német oldaláról)
Valószinüleg Tesco,Lidl,esetleg Sparban lehet vele találkozni.
3 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, el is hiszem, hogy ízlett a gyerekeknek:)
Mi a Créme fraich? És hol jutottál hozzá?
Bocs, most látom, hogy Németországban élsz... Így persze egészen más:) De azt azért írjad már meg, hogy nálunk mi az, ami nálatok créme fraich?
Köszi:)
Köszi szépen:))
Megjegyzés küldése