2011-11-28

Rozsos - Magos kenyér

Az alap ötletet itt találtam . Azért alap, mert pár dolgot megváltoztattam. Nagyon finom lett, csak megint túl kelesztettem és így szét lapult. De az ízén nem rontott :-)))))

A recept ahogy én készítettem:

310 ml víz
200 g Roggen Volkornschrot ( teljes kiörlésü rozs ami durvára van őrölve )
360 g fehérkenyér liszt
14 g só
csipet cukor
50 g vaj
1 ek tejföl
1 cs száritott élesztö
napraforgó mag a tésztába + a kenyér tetejére
Elkészítés:  minden hozzávalót ( kivéve a szóráshoz való napraforgót ) a kenyér sütögépbe raktam. A gép összekeverte , kelesztette. Ezután megformáztam, 1 órát kelesztettem, vízzel lespricceltem,napraforgó maggal leszórtam.A sütőt 200 fokra melegítettem, kb 1 órát sütöttem.

Nincsenek megjegyzések: