2011-11-17

Focaccia mit karemellisierten Zwiebelringe nach Ciril Hitz

Nálunk ez úgy van a kipróbált receptekkel,hogy ,,ítéletet" kapnak. Finom, nagyon finom, meglehet enni, legközelebb inkább ne. Hát ez a recept a nagyon finomakhoz tartozik H. szerint :-))

Focaccia mit karamellisierten Zwiebelringe

Hozzávalók:
Poolis/ Elötészta:
190 g fehérkenyér liszt
190 g víz
0,2 g élesztő

Az egészet összekeverni, és szobahömérségleten 14 - 18 órát keleszteni.
Kräuteröl:
100 ml olíva olaj
2 gerezd fokhagyma össze zúzva
1/2 tk bazsalikum, petrezselyem zöld, kapor, kakukkfű, majoránna
só, bors
Az egészet összekeverni és másnapig a hütöbe ,,érlelni.

Rávaló:
3 lilahagyma (karikázva )
15 g cukor
2 csipet só
növényi olaj

A hagymát az olajon a sóval, cukorral karamelizálni és másnapig a hütöben tárolni.

50 g Reszelt sajt ( Gouda ) a tetejére


Elkészítés:

Fötészta:
Elötészta
360 g fehérkenyér liszt
238 g víz
4 g élesztö
10 g só
Ezeket a dolgokat a robotgép dagasztó ,,villájával" 1 -es fokozaton 7 percig gyúratjuk, majd 2 - es fokozaton 5 percig gyúratjuk. Ezután egy olajozott tálba tesszük, leszórjuk lisztel. Letakarjuk és 2,5 órát kelesztjük. Közben félóránként átgyúrjuk. Amikor letelt a 2,5 óra egy olajozott tepsibe rakjuk, teszünk rá a füszerolajból, és az ujjunkkal széthúzgáljuk. 10 percet pihentetjük, ezután újra fűszer olaj rá ,széthúzgál, újra 10 percet pihentetni. Ezután a hagymát eloszt rajta,belemaszirozni a tésztába. 30 percet pihentetni. Közben a sütőt 250 fokra melegíteni. Amikor letelt a 30 perc és a sütő elérte a megfelelő hőfokot, betoljuk a Focacciát. 20 percig sütjük, ezután sajtot szórunk rá és további 10 percet sütjük.
Ennyi az egész és már csak az elfogyasztása marad.
Recept újra Plötz blogjáról

Nincsenek megjegyzések: