2011-11-27

Kapros - Kefires kenyér

Kapros - kefires kenyér

Hozzávalók:
300 g fehérkenyérliszt
50 g teljeskiörlésü rozsliszt
150 g félfehér kenyérliszt
12 g élesztő
330 g kefir
1 hagyma (kockázva,pirítva )
1 cikk fokhagyma ( zúzva )
1/4 tk só

Elkészítés:
200 g fehérkenyér lisztből
50 g teljeskiörlésü rozslisztböl
100 g félfehér kenyérlisztböl
330 g kefírböl
4 g élesztöböl
Elötésztát keverni, 1 órát pihentetni
Ezután a többi hozzávalót is hozzákeverni,és 20 percig kevertetni ( hát én most csak kézzel jól összegyúrtam.)
Tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetni,majd 30 percet szobahömérségleten 30 percet keleszteni.
Kerekre formázni, 1 órát keleszteni.
200 fokra előmelegített sütőben 40 - 50 percet sütni.


Recept Plötz blogjáról



Következö recept: Rozsos - Magos kenyér

Nincsenek megjegyzések: