Tepertözsiros kenyér
Hozzávalók:
Rozskovász :
55 g rozsliszt
45 g víz
5 g kész rozskovász
Összekeverni és 14 - 18 órát szobahömérségleten pihentetni.
Fötészta:
rozskovász
40 g rozsliszt
375 g fehérkenyérliszt
8 g élesztő
8 g só
235 g víz
30 g tepertős zsír / vagy sima zsír ( nálam sima zsír + kb. 1 maréknyi aprított - szárított újhagymaszár )
Elkészítés: A són és a zsíron( újhagymaszáron ha azt is akartok bele rakni) kívül az egészet a konyhai gépben 1 -es fokozaton kevertetjük 5 percig.Majd 2 - es fokozaton 8 percig. Ezután a zsírt és a sót (plusz a hagymaszárat) hozzáadni és további 5 percet kevertetni 2 - es fokozaton.
45 percet szobahömérségleten kelesztetni. Ezután oválisra formázni ( én hosszúkásra formáztam és olyan hosszúkás formájú sütemény formába raktam ami sütöpapirral volt kibélelve )
60 percet pihentetni, bevágni és a 250 fokra előmelegített sütőbe tolni, hőfokot levenni 220 fokra.45- 50 percet sütni.Rácson hűteni.
2 megjegyzés:
Nagyon szép, guszta kenyér!:)
Kedves Roza!
Köszönöm!
Megjegyzés küldése