2010-01-28

Egy étel amitöl a hajam az égnek állt!

Muszáj volt ezt a címet adnom,mert tényleg így volt,bár ízre finom,de amikor a receptet olvastam elszörnyülködtem.Amikor pedig sült szitkozódtam! Ez a recept a 100 legjobb gyors étel cimü könyvben található!



Először leírom az originál receptet,szerintem ha elolvassátok rögtön elgondolkoztok,hogy valami nincs rendben.
Batyuban sült
Hozzávalók:500 g darálthús,500 g savanyú káposzta,2 vöröshagyma,1 kk bors,1kk paprikapor,1 kk őrölt kömény,1 kk apróra vágott petrezselyemzöld,2 dl tejföl, só
A húst megtisztítjuk és vékony,centis csíkokra vágjuk.A káposztát kimossuk,apróra vágjuk,és összekeverjük a hússal.A tejfölt kis tálkába öntjük,beleszórjuk a fűszereket,a reszelt fokhagymát,és jól összekeverjük.Hozzáadjuk a káposztás húshoz,majd jól összedolgozzuk.Négy darab alufóliát lekenünk zsírral,majd elosszuk benne az alapanyagokat.Széleit visszahajtjuk,tepsibe helyezzük,és elömelegitett sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Mi is volt a gondom?
1 hova kerül a hagyma
2 Hagyma vagy fokhagyma ebből mennyi?
3 Négy darabra osztani? Elég nagy adag lenne.
4 A sütési idő, igaz én egybe sütöttem a végén,de 1 óra alatt se sült meg szépre!
5 Nem kellett volna esetleg bele tojás ami kicsit össze tartja?
Az én változatom:
A hagymát kihagytam, helyette 4 cikk fokhagymát tettem bele.Az egészet egyben kevertem el (darálthús,káposzta,fokhagyma,tejföl,só,bors,paprikapor,kömény,petrezselyemzöldje )nem külön tálkában.Egyben sütöttem,200 fokon félóráig fólia alatt,majd fólia nélkül még 45 percet,de így is omlósabb lett,majdnem színtelen.A tojás pedig kellett volna bele!
De legalább az íze finom volt! :-)

2 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Szia Bea!

Sajnos a receptek nem mindig úgy íródnak, ahogy az étel készül :-)
Én is jártam már így.
Először is én itt darált húst olvastam a receptben, mégis fel kell vágni a húst?
Valóban hová kerül a hagyma?
Én úgy készítettem volna, hogy fóliába csomagolom, lezárom légmentesen, úgy előbb megpuhult volna minden, jobban összeérnek az ízek is így szerintem, mint egybe. Érdemes lenne úgy is kipróbálni.
Finom lett egyébként?
üdv. gesztenye

süthetek - fözhetek írta...

Kedves gesztenye!
Finom lett!Ha könyvröl van szó sajnos nem tudom megérteni a hibát,mert ott még ellenörzik mielött a nyomdába megy.Elösször én is fóliában sütöttem aztán mivel félóra sütési idöt ír kibontottam,de még akkor is úgy nézett ki mint amit épp most raktam be a sütöbe.Darált húst használtam rögtön hozzá,és én a hagymát kihagytam.
Bea