2010-01-15

Joghurtos ízes pecsenye

Ez a recept Jámbor Mariann - Takács Péter :Magyaros ételek című könyvében található.


Joghurtos ízes pecsenye

Hozzávalók: 60 dkg sertéshús (szüzsült ),10 dkg vöröshagyma,2 dl olaj,10 dkg gomba,5 dkg mustár,2 dl joghurt,2 dkg liszt,2 gerezd fokhagyma,törött fekete bors,pirospaprika,só
Elkészítés: A megtisztitított és lehártyázott húst borssal fűszerezzük,mustárral bekenjük,olajat öntve rá 24 órára hütöbe rakva érleljük.Az így elökészitett húst felhasználáskor metéltre vágjuk.Az olajban a kockázott hagymát üvegesre pirítjuk,hozzáadjuk a húst és a vékony szeletekre vágott gombát.Amikor megfelelően megpirultak,sóval,borssal,pirospaprika porral,zúzott fokhagymával fűszerezzük.Nagyon kevés liszttel megszórjuk,jól elkeverjük,hozzáöntjük a joghurtot,és beforraljuk.Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: