2010-01-13

,, Bolognai "-hagymás tokány

Lényegében hagymás tokányt szerettem volna készíteni. De mivel még volt egy kis hús a hütöben amit mindenképp elkellet használni ezért másképp döntöttem


Bolognai - hagymás tokány

500 g kockázott sertés hús, 2 vöröshagyma (felezve - szeletelve - cikkekre szedve), 2 lila hagyma (mint a vörös hagyma), 1 tasak Knorr Bolognai
por,só,bors, szárított aprított oregánó,zsír


A zsírt megolvasztom,bele rakom a húst sózom,borsozom és a saját levében (fedő alatt ) főzöm.Amikor a hús félpuha hozzáadom a vöröshagymát és a port,felöntöm vízzel ( 250 ml ír,de én kicsit többet öntöttem rá ) Amikor majdnem puha,hozzáadom a lila hagymát és 1 evőkanálnyi oregánót.Teljesen puhára főzöm.Nokedlivel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: