2009-04-14

Vaniliás tejszin fagylalt

Ez a fagyi recept is Frank Júlia : Nagy fagylaltos Könyvéből van.Csak annyi a változás,hogy kerültek bele mini smartinsok is amiről érdekes módon lefagyott a szín a hidegben. :-))
4 dl tejet elkevertem 4 tojás sárgájával,4 ek mézzel,1 cs vanilliás cukorral csipet sóval és bár nem írja raktam bele 1 tk vanilliát.200 ml tejszínt kemény habbá kellene verni,(de nálam csak fél kemény lett) és óvatosan a tejes-tojáshoz keverni.Beraktam a fagyi gépbe és amikor a fél óra lejárt,át öntöttem az egészet egy fagyis dobozba,hozzáadtam a smartinszt és be a fagyasztóba.Félóra múlva át kevertem és még egy félórát bent hagytam.
Vannak azok az öntetek amik ha fagyira nyomjuk meg keményedik na azokból lehet rá nyomni.

Nincsenek megjegyzések: