2013-03-13

Viktorianisches Milchbrot / Tejes kenyér

Sziasztok!

Ennek kenyérnek a receptjét most az itt említett   Brot Backen című könyvemből készítettem.
 
 
Sütni pedig az itt említett   kenyérsütöformában sütöttem.
 
Őszintén meg kell mondjam , nagyon megvoltam elégedve a kinézetével és az ízével is.
Most pedig akkor jön a recept.

 
Viktorianisches Milchbrot / Tejeskenyér
 
Hozzávalók: 
2 tk por élesztő / vagy 15 g friss élesztő
1 tk cukor
300 ml langyos tej
500 g grízes liszt / én fehérkenyér lisztet használtam
1 1/2 tk só
 
Egy kence a tetejére : 1 tojás és 1 ek tej ,elkeverve.

 
Elkészítés :
A hozzávalókat bepakoltam a kenyérsütögépembe és hagytam dolgozni.
                                                                                                                                                
   Amikor kész volt Limara  leírása szerint megformáztam , beleraktam a formába , letakartam és hagytam a duplájára kelni.

Ezután lekentem a tejes - tojás keverékkel. Majd ment a 200 fokra előmelegített sütőbe 45 percre.

                  Az utolsó 15 percben lefedtem alufóliával , hogy a teteje ne legyen még barnább.
                                              Rácsra rakva hagytam kihűlni.


Jó étvágyat!!!!!!!!!!!

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Tényleg nagyon szép lett, már majdnem kalács:)A gyerekeim imádják az ilyen jellegű fehér kenyeret, ki fogom próbálni:)

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Trollanyu
Remélem nektek is ízleni fog!
Bea