2013-03-08

Fodroskel-egytál kolbásszal

Ez az étel H. - nak készült,mert nagyon szereti a fodros kelt. Ès mellesleg még nagyon rágni se kellet neki. Nem néz ki valami finomnak,de hát a spenót se szép :-) A lényeg ,hogy ízlik.
Ehhez az ételhez üveges fodros kelt kellett használni amiből nálunk mindig van itthon ,mint ahogy fagyasztott is található nálunk.

 
Fodroskel-egytál kolbásszal ( Chorizóval )
 
Hozzávalók: 1 hagyma (tisztítva , kockázva )
2 cikk fokhagyma ( tisztítva , aprítva )
500 g burgonya ( tisztítva , kockázva )-tudom ez az én ételembe nem látható, ami azért van ,mert az utolsó pillanatba vettük észre ,hogy a krumpli már csak kidobásra jó.
300 g répa (tisztítva,karikázva )
2 ek olaj
720 ml ( 1 üveg ) fodros kel
2 babérlevél
1 kis csili ( a mag eltávolitva , csíkozva)
400 g kolbász ( karikázva )
1 csokor petrezselyem ( tisztítva,aprítva )
só , bors
1 1/2 liter húsleves

 
Elkészítés :  A hagymát a forró olajban üvegesre pirítani. A fokhagymát hozzáadni és együtt pirítani.
A fodros kelt,burgonyát,babérlevelet és a húslevest hozzáadni. Felforralni és együtt főzni amíg a répa és burgonya félig megpuhult.
Ezután a csilit és a kolbászt hozzáadni , és készre főzni.
Az aprított petrezselymet hozzá szórni, és ha kell még utána sózni és borsozni.
 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: