Bevallom ez az étel nem tartozik a nagyon szépek közé. Elvileg a szósz a képen fehér , de nálam zöld lett. Ennek egyetlen oka van. A brokkoli szétfőtt benne :-)
Eldöntöttem legközelebb a brokkolit külön vízben fogom kifőzni , bár ha belegondolok akkor meg a kelbimbótol lesz zöld :-))
Na jól van félre a viccel , aki esetleg a csúnya kinézete ellenére is kipróbálná , annak leírom a receptet.
Laktató Kelbimbó egytál
Hozzávalók:
500 g kelbimbó ( én fagyasztottan használtam )
500 g brokkoli ( ez is fagyasztva volt )
500 g enyhén füstölt hús ( kockázva )
a húst amit használtam itt Németországban : Kasselernacken - nak hívnak , magyarul persze nem tudom elnézést kérek emiatt.
500 g burgonya ( tisztítva , kockázva )
3 ek olaj
1500 ml zöldség leves
só , bors,őrölt szerecsen dió
petrezselyem zöld aprítva
1 tasak krumplipürépor ( 500 ml folyadékhoz való )
Elkészítése :
Az olajon a húst megpirítani , a zöldséglevessel felönteni , és felforralni. Répát ,krumplit, brokkolit,kelbimbót hozzá adni és újra felforralni. kb 15 percig együtt főzni ( legalábbis addig amíg a zöldségek meg nem puhulnak )
A krumplipüré port hozzá keverni , amíg eléri a megfelelő sürüséget.
Megszórni az aprított petrezselyemmel és ha kell utána ízesíteni.
Jó étvágyat annak aki esetleg kipróbálja!
Recept forrás : Rezepte Pur újság ( Német )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése