2013-01-05

Szarvasgulyás

Sziasztok!
Ez az étel január elsején készült ebédre , vagyis vacsorára .Az úgy volt , hogy eleve reggel fél nyolckor jutottunk ágyba , mert az utolsó vendégünk alig akart haza menni , de ezt nem részletezem inkább ,a lényeg ,hogy H. megtanulta hallgat rám legközelebb , ha erről a vendégről van szó.
Eltértem a lényegről. Èn nyugodtan mentem az ágyba , hogy legalább 1 órácskát alszom, hisz a csomagon az áll Hirscghgulasch / Szarvasgulyás , elég ha fel melegítem ,főzök ki tésztát hozzá és a káposzta.
Persze jól ráfáztam amikor kibontottam a csomagot : óóóó....,hisz ez nyers durvára kockázott ,hús :-(.
Segítsééég.... ,már 11 óra hogy leszek én kész!? À egye fene,lesz belőle vacsora ha nem készül el, hisz úgyis van a hütöbe még hering saláta ( H.szüleitől ),és virsli is ,megcseréljük a dolgokat ,először vacsizunk,majd ebédelünk :-))




 
Szarvasgulyás
 
Először is az 1kg szarvas húst lemostam,szárítottam ,kisebbre vágtam.
Ezután szétnéztem a hütöbe mim van a gulyáshoz.
Majd  2 fej hagymát pucoltam , felkockáztam . Ezután zsírt olvasztottam és a hagymát üvegesre pirítottam. Beledobtam 2 tisztított ,és csíkozott paprikát ,és még együtt pirítottam.
Ekkor került rá paradicsom püré ,mert paradicsomom nem volt :-(
A hús jött hozzá .
Felöntöttem 2 l húsleves lével (tudom vízzel kellett volna , de én igy csináltam )
Fűszereztem , na itt bevallom nekem van egy kis üvegecském amiben már a kész vad fűszer keverék van . Nekem csak tekerni kell , mert hát ezen az üvegen olyan tető van ami ha tekerem megőrli a fűszereket.
Fűszerezés után fedőt raktam rá , és lassú tűzön szép puhára / omlósra főztem az egészet.
 
Hát ennyi ,
 
Ja és Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Ez nagyon finom lehet, tavaly kaptam szarvashúst, meg rénszarvst is ettünk, nagyon jó volt:) Ilyen sürgős esetekre jó a kukta, igaz az enyém még dobozban van, vadiúj, még sosem használtam. Még anyukámtól kaptam. Szép hétvégét kívánok nektek:)

süthetek - fözhetek írta...

Kedves Trollanyu!
Igen finom volt,még a 2 nagyobb gyerköc is kétszer szedett.
Rénszarvast még nem kóstoltam.
A kukta az nálunk olyan dolog , hogy már régóta szeretnék egyet , de akkorát , hogy 7 - 8 emberre tudjak benne fözni.Egyszer találtunk egy megfelelö nagyságút , de akkor meg elment a bátorságom,féltem , hogy nem tudom kezelni. :-)Igy mai napig nincs kuktám.
Bea

süthetek - fözhetek írta...

Ja és én is kívánok kellemes hétvégét nektek!