2010-03-05

Gaston Lenotre:Das grosse Buch der Patisserie - Die besten Rezepte vom König der Feinbäcker.

Egy kis ,,off"! Tegnap könyvtárban jártunk gyerkőceimmel ahol szakácskönyvek is találhatóak.Ezt nagyon jó dolognak tartom,mert így ha valami megtetszik meg is vehetem.Ùgyan így voltam Dr Oetker Party rezepte című könyvével is.Nagyon sok jó és érdekes dolog van benne.És a legjobb! :egy hónapom van a könyv olvasására!


Most ez a ,,kis " könyvecske ragadott meg nagyon!Barátom első megjegyzése :nincs elég könyved ! De közben mosolygott.Végül is igaz ami igaz kb 200 szakácskönyv(vegyes Német - Magyar) és még hozzá jönnek az újságaim! De ha őszinték akarunk lenni egy szakácskönyv soha nem rossz vásár! Lesz mit örökölnie a lányainknak (nekem kettő is van ),menyeinknek!
Most pedig erről a csodás könyvről amiből szeretnék sok mindent kipróbálni:

A receptek egy Francia cukrásztól származnak:Gaston Lenotre.Aki a saját receptjeit írta le,úgy hogy minden házi asszony eltudja azt készíteni aki elakarja kényeztet a családját barátait.

Részletesen leírja minden receptnél a hozzávalók mennyiségét ,hogy milyen ,,munka eszközök kellenek hozzá,hogy mennyi az elkészítési idő,és hogy lehet tárolni és meddig.És csillagokkal jelöli a nehézségi fokokat.

A könyv 2 részre van felosztva: 1 rész magába foglalja a :cukrászat tudományát a második rész a fagylalt és bonbon készítés tudományát.

Tartalomból:

1. kapitel Konditorei:

1.rész:Teig und Biskuit Grundrezepte 2.rész:Chremes-,Glasuren- und Sirup-Grundrezepte:

3.rész:Kuchen,die wenig Empfindlich sind 4 rész:Grosse Kuchen,Torten und süss-Speisen

5 rész:Fladen-und Obst-Kuchen 6.rész:Portions-Kuchen 7.rész:Heisse Nachspeisen

8.rész: Kalte Nachspeisen 9.rész:Frische -und Trockene Petits Fours

2.Kapitel Eis-Bereitung,und Confiserie:

1 rész:Eis mit Ei, 2. rész:Sorbets , 3.rész:Parfaits und Geeiste süss-Speisen, 4.rész: Biskuits,Saucen und Dekorationen, 5.rész:Konfitüren, 6.rész:Fruchtgelees, 8.rész:Konfekt,

Hamarosan jönnek a kipróbált receptek és tapasztalatok!

Nincsenek megjegyzések: