2010-03-09

Limonencremekuchen - Dolce alla crema di limone

Receptforrás : Mein Grosses Grundkochbuch der Italienischen Küche

Kis változtatással készült ez a sütemény, ami csak a keksz alap változtatása volt.Teljeskiörlésü keksz helyett háztartási kekszet használtam






Limonencremekuchen -Dolce alla crema di limone

Tészta:

125 g daráltkekszet összegyúrni 80 g vajjal és 2 cs vaníliáscukorral.Ezt a masszát egy 24 cm átméröjü tortaformába belenyomkodni,úgy hogy széle is legyen.

Krém:

3 tojássárgáját elkeverni 1 csomag vaníliáscukorral,300 ml cukrozott kávétejjel (süritetttej ),2 limette lereszelt héjával,és 4 limette kicsavart levével.

A ,,tésztát" 5 percig elősütni 200 fokon, majd 5 perc után a krémet ráönteni és további 20 percig sütni.

Mikor kihűlt a krém , Limette szeletekkel díszítve tálalni.

Nincsenek megjegyzések: