Ez a recept a : Essen & Trinken :Das Kochbuch cimü könyvemből származik.
Sojasprossen -Pfanne
3 ek Sherry , 3 - 4 ek Sojasauce , 2 ek citromlé , 1 ek étkezésikeményitö , 500 g felkockázott sertéshús , 125 g Sojasprossen (üvegeset használtam ), 1 pirospaprika , 1 konzerv doboz csíkokra vágott Bambussprossen , 30 g Butterschmalz , 1/8 l csirkeleves (kockából ) 1 csokor petrezselyem.
Elkészítés : A sherryt összekeverni a Sojasauce - val,citromlevével, keményitövel és borssal. Ezzel összekeverni a húst és 1 órára hütöbe rakni.
Közben a bambust,sojasprossent leszűrni,paprikát csíkokra vágni.
A húsról a marinádét lecsöpögtetni (a levét egy tálba felkell fogni )
A húst a forró Butterschmalzban jól átpirítani,majd kiszedni.
A paprikacsíkokat és a bambuszt a visszamaradt zsírban párolni,majd a csirkeleveslével felönteni. 5 percig közepes hőfokon főzni ,hozzáadni a húst és a sojasprossent,ráönteni a visszamaradt marinádét, újra felforralni,petrezselyem zölddel megszórni és kész.
Én rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése