Recept forrás : Bográcsos ételek című könyv
Sertéshús kapros káposztában
Hozzávalók :
1 kg sertéshús
1 kg savanyú káposzta ( ha nagyon savanyú kimosni )
5 dkg zsír
3 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1 ek liszt
só , bors
1 csomó friss kapor
Elkészítés:
A felaprított hagymát megfonnyasztottam a felhevített zsíron.
Félrehúztam , beleraktam a fele káposztát, erre a kapor felét , húst, maradék káposztát ,sót,borsot, maradék kaprot.
Ezután felöntöttem annyi vízzel ami ellepte.
A lisztet elkevertem a tejföllel.
Amikor a hús megpuhult hozzá kevertem a lisztes tejfölt.
Még egyszer felforraltam.
Ha kell utána ízesíteni.
Jó étvágyat !: - )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése